pátek 16. května 2014

Tyče a modřiny aneb POLE DANCE

Dlouho jsem tenhle článek odkládala, přeci jen chodím na tyčku teprve chvíli a tak nejsem zrovna ten, kdo by tady měl rozdávat rady a rozumy.
Ale baví mě to, snažím se, a každý nějak začínal (Určitě i Jamie Oliver někdy rozvařil špagety! A král s bílou rukavičkou se svůj moonwalk taky nenaučil za pět minut! Tak!), takže dnes o tom, jaké to podle mě je, z pohledu začátečníka samozřejmě.
O co jde? 
Pole dance, neboli tanec na tyči je moderní sport s prvky tance, gymnastiky a lehké akrobacie, který se těší největší oblibě zejména v posledních dvou letech.
Rozhodně to ale nemá nic společného s tím, co předvádí některé.....ehm...dámy...v nočních klubech, které by na tu tyč neuměly ani vyšplhat. Pole dance je krásný sport, ale rozhodně na tom není nic vulgárního nebo sprostého, žádné ojíždění tyče se fakt nekoná. Může to být hodně sexy (když se to umí, v mém případě o ničem takovém nemůže být ani řeč:D), ale určitě ne vulgární.
Jak je to náročné?
Poměrně dost, což ale asi nikoho nepřekvapí. Všechno se ale učí postupně, takže se začíná základním šplháním (které je jiné než na základce v tělocviku, bohužel, tam jsem bývala dobrá :D) a jednoduššími otočkami okolo tyče, pak se postupuje k lehčím pózám, kdy se na tyči jakoby "sedí" až po prvky, kdy jste hlavou dolů.....až po ty těžší a těžší, kde se nedržíte pomalu ničím. (což je pro mě zatím utopie :D)
Pro koho to je?
Prakticky pro každého (zrovna minulý týden tam byla paní, která byla rok a půl po porodu a byla to její první hodina, a stejně jí to hned šlo), i když větší výhodu budou mít pochopitelně ti, co už nějaký sport dělali a alespoň na rukou mají něco jako svaly. A veliké plus mají slečny, co dělaly gymnastiku nebo balet a jsou ohebnější, což můj případ bohužel není, já jsem jako reklama na dřevo, ale zatím to až tak velkou překážkou není. 
V začátcích až tak moc nevadí, pokud nejste ohební jak gumovej pendrek, tam se zatím dělají cviky kde to tak potřeba není a já si zatím vystačím i s tím, že můj pokus o šňůru vypadá spíš jako bych dělala výpady.
Až postupně, v dalších levelech budou přibývat cviky, kde je určitá ohebnost potřeba a když to někdo potom dělá už na profesionální úrovni, musí být jak žížala.
Já jsem zatím ve fázi, že jsem si dala předsevzetí každý den se protahovat. Dala jsem si ho v únoru. 
Ještě jsem nezačala.

V čem jsou výhody?
+ je to úplně něco jiného, než všechny ostatní sporty, což může být příjemné oživení sportovní rutiny. 
+ hodně rychle jsou vidět pokroky. Na prvních dvou hodinách pomalu ani nevyšplháte, ale o 5 lekcí později už klidně můžete viset hlavou dolů
+ posilují se tím svaly celého těla a mnohdy ucítíte i ty, o kterých jste ani nevěděli.
+ tohle není moc originální bod, ale....je to zábava
+ můžete si připadat drsně, když se vám konečně něco podaří a pak sklízet úrodu lajků na fejzbůčku
+ překonáváte sami sebe a svůj strach (no dobře, stále tam chodím se smrtí v očích:D)
+ úspora místa v kabelce. Nemusíte s sebou tahat žádný tenisky, tepláky, nic. Jen pidi kalhotky a sportovní podprsenku.
A nevýhody?
Tak třeba to může lehce srazit sebevědomí. Pokud tedy nemáte 40 kilo a nejste ohební jak ten pendrek. Protože když se poprvé uvidíte v těch pidi kalhotečkách v sále s osvětlením shora (což vám ukáže i to, o čem jste si naivně mysleli že na těle vůbec nemáte:D), budete se snažit udělat nějaký cvik a najednou uvidíte jak se vám vyvalily faldy.......a před vámi je štíhlounká lektorka s nohama za hlavou? Paráda!
A pak taky cena.
Tak jako většina sálových aktivit, stojí to docela dost. V průměru vás vyjde jedna lekce plus mínus na stovku, a to i v případě že si jich koupíte víc najednou jako permanentku.
Není to sice málo, ale dávat peníze do koníčků, co vás baví a navíc uděláte i něco pro svoje tělo je stejně ta nejlepší možnost, jak je utratit.
No co, však nekouřím, nepiju, za oblečení neutrácím a v kavárnách nevysedávám.
A další nevýhodou může být, z časových důvodů, i to, že je potřeba chodit více méně pravidelně, protože se cviky učí postupně a když vynecháte třeba tři týdny, budete oproti ostatním dost pozadu a těžko se to pak dohání. 
Jak jsem na tom já?
Začala jsem chodit někdy v polovině února a chodím jednou týdně, víckrát mi to bohužel kvůli ostatním sportům nevychází, jak časově tak finančně (a často jsem ráda že se mi vůbec zahojí odřená kůže:D).
Nikdy jsem nebyla nijak ohebná a když se ve škole dělaly stojky, bála jsem se že si zlomím vaz a umřu. Přímo na místě, v těch bílých jarmilkách.
Mnoho let jsem tancovala street dance, byla jsem i na řadě soutěží, ale ani na to jsem nikdy talent nebyla. Nikdy jsem nebyla z těch, co zatancovali novou sestavu na první dobrou a o nějaké lehkosti nemohla být řeč (prostě elegantní asi jako C-3PO).
Ale i přesto už většinu základních prvků, co se učí v prvním levelu (čili semestru) zvládám. Sice ne dokonale, často nejsem třeba tak prohlá jak bych měla být a o propnutých špičkách nemůže být řeč, do všeho se dostávám asi jako když leze medvěd grizzly na strom....ale i to se počítá.
A bolí to?
Ráda bych řekla že ne, ale to by nemělo smysl, hned na první hodině byste zjistili opak.
Kolikrát to není ani tak bolest namožených svalů (na kterou jsem zvyklá), ale spíš odřená kůže. Asi jako byste se projeli s holým zadkem po suché skluzavce.
Klasikou jsou hlavně odřené nárty, v začátcích, kdy se učíte šplhat to bez toho asi nejde.
A modřiny. Modřiny všude. Klidně i na břichu.
Na první fotce jsem já (a to v podpaží je stín, ne porost!), na druhých dvou sestra Terka, která chodí častěji, je o level dále, ale hlavně se jí dělají modřiny mnohem rychleji, než mně. Až budeme v létě jezdit tramvají, v šatičkách a sukýnkách, s těma holýma flekatýma nohama, nejspíš si vedle nás nikdo nesedne, protože to vypadá jako nějaká ošklivá nakažlivá nemoc.
Ale místa k sezení se hodí!
Ale samozřejmě nechci nikoho odradit, i za ty modřiny to stojí.
A nejste přeci z cukru, pár fleků ještě nikoho nezabilo! (a to mi připomeňte, až zase budu fňukat jak jsem si spálila stehna).
 A kam si pro ty modřiny chodím?
Do brněnského studia Citadela mefisto. Přímo v centru Brna. A je to tam tak krásný, že bych se tam nejradši nastěhovala. (No jo, ta Ikea...)
Doporučuje deset z deseti flekatých blondýn.

138 komentářů:

  1. je to krásný !! a ty jsi nejšikovnější (a máš nádhernou postavu!) já bych na to asi chodit nemohla, jsem jak magnet na modřiny a stací mně skoro jen pohladit a hned celá zmodrám :D to bych se nechtěla vidět po jedné lekci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      Dopadla bys asi jako Terka, ta je taky hned flekatá a má to úplně tmavě hnědý až fialový :D

      Vymazat
  2. Ty joo, vypadá to zajímavě, ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Ale ty modřiny panečku :-) To bych vypadala, protože mně se modřiny hojí stráááášně dlouho. Ale v těch pózách vypadáš dobře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) tak to bys možná byla jak Terka, ta je má taky hned a strašně tmavý

      Vymazat
  3. Áu, ty modřiny! Ale hrozně tě obdivuju, vypadáš úplně jako profesionál, hrozně ti to sluší, o postavičce ani nemluvě, kočka! Nejvíc si mě pobavila tím grizzlim, když leze na strom :D.
    Musíš nám ukázat pak i celou sestavu třeba formou videa, jsem zvědavá :), fotky vypadají dost dobře. Hlavně že tě to baví. O tom sebevědomí radši pomlčím, tohle je má slabá stránka a vzít si takové kraťásky bych asi nezvládla, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ty jsi tak hodná! :)
      Ale video by vypadalo děsivě, po ladnosti ani stopy :D
      A zrovna ty bys měla nosit kraťásky pořád, s takovou postavou :)

      Vymazat
  4. Wau, to je tak úžasný! Všechno. Tvůj článek a vůbec postoj k tomu. Já bych to tak ráda vyzkoušela a asi se už k tomu odhodlám, i když to mám do Liberce také tou tramvají nějaký kus cesty. Mám naštěstí parťačku a i velikou průpravu z gymnastiky a baletu (tak si naivně myslím, že mi to puujde!) Díky za takový článek :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Kristy. A na 100% by ti to šlo, taková průprava je k nezaplacení, to by se mi pořádně hodilo :)

      Vymazat
  5. Zní to dost dobře - akorát u nás to nejspíš nikde není... :( Já třeba na tyč nevylezu - a když vylezu, tak neslezu :D
    S tou ohebností - ve 14 letech jsem se dala na krasobruslení, a to se děly věci - od provazu, rozštěpu, placky, tahání nohou až někam do stropu až po propnutý špičky při baletu.
    Ty fotky vypadají dost dobře ;) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Tak to bys teda měla ideální základy, co bych za to dala :)

      Vymazat
  6. Taky bych to chtěla zkusit.. Ale až se mi podaří stáhnout ten můj břuch :-D.

    OdpovědětVymazat
  7. Bezva článek. O pole dance jsem slyšela od kamarádek a moc si to chválily, i když nezapomněly zmínit i ty ošklivé modřiny. :D Na druhou stranu, takové podlitinky jsem měla i z jedné jóga pózy, takže jak píšeš, to by mě fakt netrápilo. :D Jen teda popáleniny asi musí dost bolet. :))
    Jinak na té tyči vypadáš úplně ladně, krásko! :* Je skvělé, že ses v tom našla. Přijde mi to děsně sexy a takové... ženské. :D
    A nejvíc mě fascinují holky, které jsou při těle, ale na té tyči se dokonale pohybují. Holt je to asi opravdu pro každého. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moc hodná Kristy, děkuju! :* Ale o ladnosti nemůže být ani řeč :D
      A je to super, občas chodí i trošku silnější slečny, a stejně jim to jde stejně jako hubeným :)

      Vymazat
  8. To máš takovýhle svaly? Doufám že z cheesecaků, moje líná zadnice se k pole dance (nebo čemukoli jinýmu) těžko dokope.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cheesecaky jsou plný bílkovin a bílkoviny = svaly! :D

      Vymazat
  9. Máš luxusní postavu.:) Napadlo mě, už dříve, že bych to také zkusila. Jenže pro mě by byla i finančně náročná cesta, než bych se vůbec dostala do nějaké té "tělocvičny".:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      To věřím, tohle je výhoda těch větších měst :(

      Vymazat
  10. ty vogo ty modřiny jsou jak kdyby tě doma mlátili !! :D ale vypadáš fakt super u toho (těžko říct, jak to vypadá, když se hýbeš, ale podle mě vypadáš ještě líp, vrrrr :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ale věř mi, že bys to vidět nechtěla :D To je výhoda fotek, nezachytí tu nemotornost :D

      Vymazat
  11. Jsi prostě nejlepší. I s Terkou, musím Vás vy omonclované sestřičky zase pochválit. Nejen že připravujete skvělé pohoštění, ale tak Vám to jde o té tyči, nádhera.... A tak mírně blednu závistí, neb já a šplh - to bylo vždy něco mezi tragédií a komedií o vyšplaných asi dva a půl centimetrech a do krve sedřených nártech z tohoto nadlidského sportovního výkonu :-D No jo, ladnost sama... Jooo a moje maminka ti vzkazuje, že jí to asi budeš muset naučit, takže na další návštěvu na sever přistavíme nějakou lešeňovku a za kousek rozteklýho cheesecaku budeš muset rozdávat lekce :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi ale lichotnice! (vysloužila sis větší příděl scones pro příště :DD)
      A ta upatlanej čískejček vám předvedu klidně i Bridget Jones s bombarďákama :D

      Vymazat
  12. To je super clanek, presne takovej jsem potrebovala! Zrovna me totiz kamoska lanari, abych s ni zacala na pole dance chodit a tohle cteni me zase priblizilo o kousek vic k souhlasu :))

    OdpovědětVymazat
  13. Jsi dobrá, klobouk dolů! :) Zajímal by mě level ostatních, pže ten tvůj mi přijde tak 15 z 10 ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      Kdepak, já jsem úplnej začátečník :D

      Vymazat
  14. Ta postava, můj ty bože! Nádhera!

    Ráda bych to zkusila, ale jelikož jsem nikdy na základce neuměla šplhat a ještě jsem dostávala 5 každý tělocvik..nevím nevím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :*
      Já jsem taky byla v tělocviku nemehlo, určitě by ti to šlo :)

      Vymazat
  15. jsem další obdivovatelka :) o pole dance už taky nějakou dobu přemýšlím :D nic mi v tom vlastně nebrání kromě ceny, mamka by mi to asi neschválila :/ a ty lekce máš jednou týdně nebo víckrát? :) jinak tobě rozhodně nemá důvod klesat sebevědomí - máš krásnou postavu :) (y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      Ty lekce jsou skoro každý den, s tím že celý týden se v nich (v tom určitém levelu) dělá to samé, takže já chodím jednou týdně :)

      Vymazat
  16. já třeba na tyč nevylezla za celou základku ani střední. nikdy. ani jednou jedinkrát a že jsem se tisíckrát snažila :D takže to by pro mě bylo asi prvních 5 lekcí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady je ale ten styl šplhání ale právě trošku jinej, nohy se dávají jinak, takže to třeba může jít i těm, co to neuměli v tělocviku :))

      Vymazat
  17. Mě to hrozně láká ale jelikož jsem už ve škole měla problémy se šplháním, tak mám z toho docela strach, abych tam nebyla za blbce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ne, šplhá se tam trošku jinak....a hlavně jen kousíček, ne jak ke stropu tělocvičny :)

      Vymazat
  18. tak to jsou naprosto parádní fotky. Že bych to zkusila, přemýšlím už nějaký čas, teď jsi mě nalákala ještě víc :-) jen se bojím, že mám strašně slabé ruce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Luci, a určitě by ti to šlo - Terka taky nikdy nijak neposilovala ruce a měla je slabší, ale stejně jí to jde dobře, ty ruce se tím posílí hodně rychle :)

      Vymazat
  19. Jé, to zní skvěle :-) Pokud mi to vyjde s rozvrhem, tak to možná v příštím nebo tom dalším semestru vyzkouším, moc mě to láká :-)
    A elegantní jako C-3PO je super přirovnání :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  20. Ta poslední tyčová fotka je proste boží, stejně tak jako to miminko! (Jediné miminko o kterem to muzu říct, haha :D )
    Hodne jsem nad tím jednu dobu uvažovala, ale modříny mi stačí z mrtvého tahu a navíc šetřim na prázdniny u brachy v Norsku O:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha děkuju! :)
      Ale další modřiny do sbírky se vždycky hodí! :D

      Vymazat
  21. No páni. Vypadá to nádherně, když tak člověk takhle visí a umí to. Na druhou stranu ty modříny mě strašně moc vyděsily :O
    Stejně jako hodně lidí přede mnou musím pochválit postavu, máš ji ukázkovou :)
    A co se týče pole dance. Asi by to nebylo nic pro mě. (Ne že bych ze šplhu dostávala pětky už od třetí třídy.) Ale asi by mě to tak úplně nebavilo. Nicméně ti držím palce, aby těch modřin bylo co nejmíň :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! a modřiny zmizí, nic to není, jen to vypadá děsivě :DD

      Vymazat
  22. perfektní!!! taky chodim! taky me to bavi! a vzdycky si rikam, jak se u toho desne trpí :D:D tu Džamelu na uvodní fotce máš nááádhernou!! :) jsem taktez v Levelu 1. A je pravda, ze je to vděčný sport, co se týče výsledků. Když něco nedám v té jedný lekce, pristi tydento dam uz 100% :) A moc ti to sluší!!( A špek z titěrních kalhotek ti teda rozhodně neleze :-P )

    OdpovědětVymazat
  23. Pole dance chci zkusit uz asi dva roky, nejdriv to bylo "az se prestehuji do plzne" (u rodicu kurzy nebyli) a teď je to "až se přestěhuji do prahy" :D Ale v tý Praze se už fakt dokopu!! :D
    Jinak "Já jsem zatím ve fázi, že jsem si dala předsevzetí každý den se protahovat. Dala jsem si ho v únoru. Ještě jsem nezačala." - já si to předsevzetí dala už v lednu a skončilo to tak, že jsem si jednou dala jogu..a od ty doby nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D Ale já jsem ani na té józe nikdy nebyla, jsi napřed....:D

      Vymazat
  24. O Pole dance už jsem několikrát slyšela, hrozně mě to láká, vypadá to skvěle, ale co mě vážně odrazuje je ta cena. A taky fakt, že v blízkém okolí nevím o nikom, kdo by takové lekce, bohužel, vedl. Modřinama se odradit nenechám, i když vypadají docela dost hrůzostrašně.. :D Každopádně i přes tu cenu doufám, že se k tomu někdy někde dohrabu, určitě bych to chtěla jednou zkusit. :)) Taky jsem ale hrozný dřevo, i když jsem tři roky dělala balet .. Ale pak jsem s tím právě kvůli tomu, jaký jsem byla poleno, sekla .. :D

    gettingfit.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně stojí všechno cvičení bohužel mnohem víc, než jen to co dám za pole dance, ale teď naštěstí budu mít neomezenou permanentku do fitka tak ušetřím aspoň trochu....
      Ale říkám si, že je to ten nejlepší způsob, jak je utratit :D

      Vymazat
  25. Marki, druhá fotka je parádní! Já vždycky záviděla všem, kteří vylezli na tyč aspoň do dvou metrů :D (pro mě je problém na ni i vyskočit a udržet se tam, vzhledem ke strašnému pocení rukou - doktorka na kožní mi doporučovala do nich napíchat botox, ale to asi zase oželím tu tyč:DD)
    Jinak to jako sport vypadá skvěle, věřím, že to člověka může fakt bavit, hlavně když vidí pokroky. Jen teda ty modřiny - to je síla, vždycky jsem si myslela, že lidi přehání když o tom mluví, ale ty fotky stojí za to.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Botox do dlaní? to zní děsivě, za to tyč teda rozhodně nestojí :D
      Ale dost pomáhá tekuté magnesium (pro horolezce:D), ty ruce to jakoby vysuší a lépe to pak drží :)

      Vymazat
    2. Jj, magnézium doporučuju! Tekuté jsem sice nikdy neměla a jsem lezu po skále, ne po tyči :-), ale tak...navíc gymnastky to taky používají, tak to musí fungovat:-)

      Vymazat
  26. |Musím říct, že jsi mě celkem nalákala! Straně dlouho toužím tenhle sport zkusit, ale bohužel se nikde v mém dosahu nekoná :-/ Nicméně se stěhováním do Prahy se to určitě změní. I když pravděpodobně babičku při návštěvách klepne, až mi k modřinám z dřepování a boxu do sbírky přibudou ještě tyhle :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mně už si na modřiny všichni zvykli, když jsem je neměla z pole dance, byly to omlácený nohy z fit boxu ( a to ani nechodím na klasickej box, stačil mi chvíli kick box :D)

      Vymazat
  27. Teda máš opravdu skvělou postavu! Ale nevím nevím, jestli by mi zato stály ty modřiny :D No každopádně mě tenhle sport nikdy nelákal, ale holky co to dělaj, tak strašně moc obdivuju, protože věřím, že to musí být neskutečná makačka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :)
      Ty modřiny pak už ani nebolí, jen to vypadá děsivě :D

      Vymazat
  28. Hned, jak budu na vejšce, se přihlásím! (Co si budem nalhávat, v těhle končinách, kde bydlím, se nic takového nerovozuje :D) Akorát, když jsem se o tomhle malém snu zmínila před tátou, peklo. Asi nepochopí, že není tyč jako tyč :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zase mamka řekla že sem tyhle fotky nemám dávat, aby si někdo nemyslel že jsem tanečnice u tyče:DD

      Vymazat
  29. Do Citadely jsem chodila taky. Poctivě jsem odchodila jeden level, ale upřímně, není to nic pro mě.. Ale nějaké základy mám a představu o čem vlastně pole dance je, taky. Takže ať se daří, je to opravdu dřina!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebavilo tě to, nebo to pak začalo být až moc těžký? Bojím se, co mě čeká :D

      Vymazat
  30. Obrovský obdiv, Markét! Mě víc než ty modřiny děsí ty mii kalhotky :-D:-D Na to fakt nemám :-D:-D Asi bych se tam rozbrečela :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru ty jsi kecka, klidně by sis je mohla vzít s čistým svědomím! :)

      Vymazat
  31. no teda..ale ty modřiny! :D vypadá to zajímavě, docela bych si to i někdy chtěla vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  32. ty fotky jsou strašně super! A tvůj článek mě tak, nevím jak to říct, ale rozhodně bych to chtěla vyzkoušet! :))

    OdpovědětVymazat
  33. Tyjo, skvělý fotky! Jednou bych to chtěla zkusit! Ale teda ty modřiny.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A na modřiny se dá rychle zvyknout :D

      Vymazat
  34. Kvůli financím a tomu, jak to je za poslední dobu profláklý až moc a já prostě nemám ráda věci, které dělá stopadesátmilionů lidí a chlubí se s tím, kde se dá (to teď tebe nemyslim), se na tot asi nikdy nedám:D Ale moc hezký článek:) ty z vás, kteří to umíte a hezky u toho vypadáte, moc obdivuju:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já za cvičení dám mnohem víc než za pole dance, vzhledem k tomu že TRX a fitbox stojí taky dost hodně, takže to do peněz leze :(

      Vymazat
  35. Mě se to moc líbí a obdivuju všechny holky, co na to mají tolik energie a trpělivost, takže i tebe!!:) Ale ty modřiny..stojí to za to? Asi jo, že? :))

    Style by Eliza.

    OdpovědětVymazat
  36. Wow, to je něco úžasné.. jsi dobrá!!! :-) Já bych z té tyče akorát tak spadla pokud by se mi ovšem vůbec podařilo se tam nějak vyšplhat.. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) a určitě ne, to se jen zdá ale není to tak těžký :)

      Vymazat
  37. Suprovej článek a hlavně pravdivej :) Já taky chodím do CM na Pole Fitness :) :D začal jsem někdy hnedka od února pěkně :D teď jsem bohužel dlouho nebyl, jelikož maturuju..... co se dá dělat no :( ale už se těším, až bude po a já zase začnu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc:)
      Na pole fitness chci později začít chodit taky, ale radši ještě chvíli počkám, když mi dává zabrat i ten první level :D

      Vymazat
  38. Je to úžasné :) Mě to lákalo už dávno a teď ještě víc. I přes vidinu těch modřin! :D No tak snad se k tomu taky někdy dostanu (aneb už jdu googlovat a uvidíme :D). Jo a v těch pózách vypadáš báječně! Vůbec nevypadají nijak začátečnicky, naopak! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Moni! A tobě by to určitě šlo hned, tím jak máš dost svalů a ještě k tomu jsi ohebná :)

      Vymazat
  39. Fotky vypadají super, jako bys to dělala už roky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :)
      Kéž by, tohle jsou jen úplný začátky :)

      Vymazat
  40. Teprve teď mi doteklo, že ty fotky jsou opravdu tvoje a né nějaké profi-tanečnice pole dance.
    Dobrý !!!! :)
    A pomohl trochu photoshop, či ne?( Myslím tím, že v tomhle osvětlení musí být vidět fakt každý ďolík :) )
    p.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Photoshop? Jako že jsem si tam vymazala celulitidu a vyžehlila špeky, nebo jak? :DD

      Vymazat
    2. Jo jo, tak jsem to myslela.Spíš tu celulitidu :)...špeky nemáš.
      A dle tvé odpovědi teda asi nééé, ale kdo se nezeptá, nic se nedoví.A podle toho jak umíš
      upravit barvy na fotkách atd....tak s tím evidentně umíš :).
      Aneb jak říká můj kámoš fotograf .....jsem jen prodavač obarveného vzduchu ( 99% fotek
      musí alespoň trochu "vylepšit").p

      Vymazat
    3. :D takze to, ze na nohach nemam milion hrbolku automaticky znamena, ze umim s photoshopem? No, budu doufat, ze si ze me jen delas srandu

      Vymazat
    4. Achjo, to jsi to zase nepochopila. Anonym/ka psal/a, že to umíš, protože jsi upravovala barvy. A jenom se zeptala, jestli jsi upravila i něco dalšího... Navíc já tam nějaké ty ďolíky vidím, ale nemyslím to špatně, taky je mám, řekla bych že nějaký si najde skoro každá ženská, tak proč to upravovat :D

      Vymazat
    5. Díky Lucko, přesně tak jsem to myslela:).Nic ve zlým.p

      Vymazat
  41. Wow, smekam! My jsme si jednou koupili lekci na zkousku a opravdu jsem byla cela odrena a zmodrala, a to me dost odradilo a uz jsem znovu nesla... Ale nesmirne to obdivuju, je to strasne krasny, kdyz to nekdo umi! Fakt ti fandim!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Ty začátky jsou dost těžký, chvíli trvá zvyknout si modřiny :D

      Vymazat
  42. Úžasné fotky, zvlášť ta první, úplně mě uchvátila. Pole dance jako takové už moc ne, já jsem prostě asi konzerva a pořád si to spojuju...přestože sama sebe přesvědčuju, že to tak není, prostě to mám nějak zafixované. Ale jen vůči sobě - u ostatních se mi to naopak líbí! A je mi jasné, že to jsou hodiny dřiny (a modřin evidentně, jauvajs!). Máš můj obdiv... A moc ti to u té "tyčky" sluší! :))*

    OdpovědětVymazat
  43. Pole dance je zajímavý, ale pro mě momentálně asi ne. věřím, že je to skvělé na ohebnost atd. Tvé pozy náhodou vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Na ohebnost by to bylo super, kdybych to protahování tak neflákala :D

      Vymazat
  44. Ahoj, krásné fotky, pole dance mě fascinuje, ale s mým tučným blátíčkovitým tělem bych se asi neudržela :) Hrozně obdivuju všechny, které se do toho pustí, jednou, až sundám to pneu na břiše a druhou bradu a prdel jak vrata vystřídám za normální prdel, tak to třeba taky zkusím ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju :)
      A určitě tvoje tělo nebude tak zlý jak popisuješ! :D

      Vymazat
    2. "A určitě tvoje tělo nebude tak zlý jak popisuješ! :D" to píše ta pravá, která si věčně stěžuje na neexistujícího Milana...

      Vymazat
    3. Trocha nadsazky jeste nikoho nezabila. Nicmene preji hezkou nedeli u rozboru mych komentaru:)

      Vymazat
    4. No, já zas až rak moc nepřeháním.... Ale bojuju, a to se cení, ne? ;-)

      Vymazat
  45. Pole-dance se mi zdá jako super sport,dokonce jsem přemýšlela ,že ho začnu dělat ,ale nevím...Bojím se přesně těch modřin a že nebudu dobrá a všechno tohle jsou výmluvy,takže příští týden jdu na hodinu pole-dance ,ale jkeště né do nákého kroužku,jen na hodinu které jsou v u nás ve fitness centru:)) Mimochodem na těch fotkách jsi ty?? Jestli jo tak úžasný,úžasný a ještě jednou úžasný ! super!jsi dobra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo jsem to já, moc děkuju! :)
      A určitě to zkus, modřiny zmizí....časem :D

      Vymazat
  46. Pěkné fotky, pěkné vyprávění, o pole dance jsem slyšela, kámoška ho dělá, vlastně čtyři, ale já se tam rozhodně nechystám. Šplh mi nešel ani ve škole a s mými kily bych se na tyč nevyškrábala ani za týden. :-D bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) ale tady je šplh jiný než ve škole, třeba by to šlo :)

      Vymazat
  47. Moc pěkné fotky! Máš naprosto bezvadnou postavu, moc ti jí závidím! Jinak určitě bych pole dance chtěla v budoucnu vyzkoušet, když to tak vidím:-)

    OdpovědětVymazat
  48. Vždycky si říkám, jak to vypadá elegantně a prostě to musím zkusit! Ale když vidím ty modřiny :D a pak, že uvidím v zrcadle něco, o čem jsem si myslela, že tam mít nebudu :D Sakra! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V mém případě ale nemůže být o eleganci řeč :D

      Vymazat
  49. Jééé, podobné modřiny jsem mívala z krav magy :-) Na pole dance jsem byla na semináři (dokonce 2x) a od té doby pořád přmýšlím, jestli nejít na kurz (a přemýšlím takto už asi 3 roky :-) Budiž mi omluvou, že jsem v mezidobí zvládla dítě :) S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba potom budeš maminka plná modřin! :))

      Vymazat
  50. Uzasny, krasny clanek, mas muj obdiv! Ale ty modriny! Ja od 4 do 20 jsem vrcholove krasobruslila, takze jsem byla taky porad sama modrina a omlacena, ale jen na spodni casti tela. Tatka mi vzdy rikal, ze se hlavne nemam nikde svlikat, nebo na nas zavolaji socialku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, to spíš já musím obdivovat tebe za krasobruslení, to je pro mě něco neuvěřitelnýho :)
      Mamka mi říká to stejný :DD

      Vymazat
  51. Taky bych chtěla někdy vyzkoušet :) tak snad, až se dostanu na vejšku do velkoměsta :D ale to by u mě zase nesměl bejt problém s tim sebevědomím :D

    OdpovědětVymazat
  52. Pole dance je fajn, hrozně se mi líbí. Někdy ho i ráda zkusím, ale nemyslím si, že mi nějak extra půjde. Jsem dřevo. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě půjde,i já jsem největší dřevo ze všech :D

      Vymazat
  53. .. Markétko, jako vždy mě tvůj článek zaujal a pobavil! Jsi prostě nejlepší aneb čím dál tím víc se utvrzuju v tom, že přesně tohle je můj nejoblíbenější blog na světě!! :) O poledance přemýšlím už od doby, co to začalo jako mánie všude po Facebooku, ale jelikož s mojí váhou (no dobře, nejsem žádnej vorvaň, ale chápeš :D) sama sebe neudržím pomalu ani nad vodou, tohle je pro mě spíš sen. Až se konečně donutím pořádně cvičit (zdravá strava je oukej, to prostě miluju) a přestanu žrát čokoládu na kila (protože bez ní já přece nemůžu žít!), tak budu moc chodit i na ten poledance! :)
    Každopádně jsi vážně skvělá, když vidím tvoje pózy na tyči, běhá mi husí kůže!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo moc děkuju, jsi zlatá :)
      a žádnou váhu, která by měla být pro pole dance problém teda na fotkách na blogu nevidím, takže se do toho můžeš pustit hned jak bude příležitost! :))

      Vymazat
  54. já se na to už dlouho chystám. :) Jsi skvělá

    OdpovědětVymazat
  55. Pole dance je super. Sama chodim už přes dva roky a baví mě to pořád víc a víc :) Takže dalších levelů se určitě neboj :D jinak s tou ohebností to mám úplně stejně. Dva tři měsíce protahuju pravidelně, ale potom zas přestanu a po čase můžu začít zase od začátku. Nepoučitelná prostě :)
    A fotky máš vážně krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dva roky? Tak to jsi skvělá, taková výdrž! :)
      snad u toho taky zůstanu, i když mám strach, co za prvky přijde :D
      a děkuju :)

      Vymazat
  56. Markétko, ty jsi neskutečná... a k tomu ten úsměv na tváři. Myslím, že jsi pár lidem způsobila trauma. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo moc děkuju, za všechny ty milé komentáře :)
      Ale já jsem ten poslední, kdo by někomu měl působit trauma :)

      Vymazat
    2. :-) Tak si slovo trauma zaměň za slova DÁT DŮVOD K ZAMYŠLENÍ... ;-)

      Vymazat
  57. Vypadá to zajímavě, škoda, že jsem tvor líný:(

    OdpovědětVymazat
  58. Ježiš to je skvělej článek, to jsem neměla číst :( Jsem 80 km od Prahy a 60 km od Plzně, což je celkem kus a další prachy na benzín, když bych chtěla na pole dance chodit. Hrozně ráda bych chodila, kéž by v našem městě také udělali nějaké lekce :(

    OdpovědětVymazat
  59. Já bych to ráda zkusila, ale zatím jsem ve fázi, kdy se stydím se svou nadváhou někde ukázat, tak snad za půl roku už by to šlo! :)

    OdpovědětVymazat
  60. Mě se to strašne líbí ale neni to nikde poblíž zatím )

    OdpovědětVymazat
  61. Ahoj,
    ty jo, to ses naucila od unora??? Klobouk dolu!!!
    Já byla v praze na pár lekcích, prijde mi to hodne zajimave a bavilo me to. Bohuzel jsem prestala chodit kvuli jedne veci: vadila mi tam ta sexualizace. Po jedne figure (fireman), kterou jsme se naucily na prvni hodine, jsme to daly do sestavy, kde jsme chodily jakoby sexy kolem tyce, spulily zadky a to mi proste strasne vadilo. Nejsem zadny exhibicionista, nehlede na to, ze teda pani vedle me kyprych tvaru v krataskach jak tam chodi sexy, to teda nee.
    Kdybyste nekdo vedel o dobrem studiu, kde se nedalaji tyto sexualni a flirtovni veci kolem, budu rada za tip:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ano, bylo to od února - děkuju! :)

      Tak to se vůbec nedivím, to by se mi taky moc nelíbilo, na takový nakrucování moc nejsem....naštěstí se to u nás nedělá :)

      Vymazat
  62. waaaau :-O tak ty niesi len sympatická, ale aj úžasná! Keby je v mojom okolí takéto niečo, išla by som do toho hneď , vyzerá to lákavo :-) tie modriny? pokial stoja modriny za akoukolvek namáhavou prácou, sú to dobré modriny! :-) páči sa mi, budem odoberať tvoj kanál kočka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :))
      A to s těma modřinama je pravda :)

      Vymazat
  63. Článek jsem četla s nadšením a byla rozhodnutá, že hned hledám nejbližší studio a hlásím se na Pole Dance! Pak jsem se ale trochu zarazila u těch modřin, protože srážlivost mé krve je více než šílená, takže bych asi vypadala jako Šmoula s rakovinou kůže. Nicméně sport je to nádherný a obdiv za to, jak rychle jsi se vypracovala! Nehledě na tu vypracovanou postavičku :))
    A je pravda, že člověk občas musí něco obětovat...v tomhle případě pěkné nožky bez poskvrnky do letních sukniček :D

    OdpovědětVymazat
  64. Nádhera! :) Vypadáš na tom fakt dobře - like, like - a všechna čest, že vypadáš profesionálně. Představila jsem si totiž sebe...schoulenou pod tou tyčkou dole..celou modrou :D super, jen tak dál :)

    OdpovědětVymazat
  65. panejo! veliky obdiv!! vypadas na tom skvele a ty modriny auau! ja bych na to sotva vysplhala.. :-D fakt obdivuju :)

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O NEREZOVÝ ŠEJKR na koktejly nebo kávičku
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/05/letni-soutez.html

    OdpovědětVymazat
  66. Ahoj Markéto, tvůj blog máme velice rády, ALE v určitém smyslu jsme snadno ovlivnitelné stvoření, takže nám prakticky ničíš život! :D Jako chudé studentky jsme se rozhodly přestěhovat do vlastního. Krásná novostavba - ehm...bez nábytku, s tím, že zatím stačí matrace. Však si vyděláme :D Místo toho peníze na postel prožíráme v Podnebi a bohužel (po 3 měsících našeho orientačního ne-smyslu) jsme našly Tři ocásky...Po večerech ležíme na naší krásné a velice pohodlné matraci s ochutnávkami Ciderů, které fotíš na instagram. Jestli se teď přihlásíme na Pole dance, tak prodáme matraci a nejspíš i celý byt. Nevíš, kde v Brně postavit stan? :D
    Z prázdného bytu plného Ciderů a koláče z Tří ocásků zdraví Terka a Míša :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, to mě moc těší, a zároveň se cítím provinile! :D
      .....ale do prázdného bytu by se vám tyč na pole dance hodila, popřemýšlejte o tom! :D

      Vymazat
  67. Je to moc hezký sport, ale pro mě by to asi moc nebylo. Nesnášela jsem totiž hrazdu a cokoli, kde se visí hlavou dolů. Ale pěkně se na to kouká a když to někdo opravdu umí, je to rozhodně umění :-)

    OdpovědětVymazat
  68. Ahoj holky, jestli hledáte kam začít chodit na pole dance, zkuste www.sportcentral.cz, kde najdete u vás v okolí nejbližší sportoviště i s lidmi, kteří už hodiny navštěvují a mohou se s vámi o zkušenosti podělit.

    OdpovědětVymazat
  69. Tak tenhle článek je naprostá pecka :) velice upřímně a vtipně napsaný. Já dělám pole dance od května 2014, teď mám tyč i doma, a trénuju co to jde. A ty modřiny mi fakt už začínají lézt na nervy, zvlášť teď, taky vypadám, jako bych měla nějakou lepru :D
    Nu... Jinak přeji, ať Vás tento úžasný sport baví, a ať Vám samozřejmě jde! :)

    OdpovědětVymazat
  70. Zítra mě čeká má první lekce pole dance tak jsem na to zvědavá :D

    Nejhorší, že ani ten šplh na těláku mi moc nešel, takže jsem na to zvědavá docela :D :D

    INKA blog

    OdpovědětVymazat