pátek 11. července 2014

Sportovní zápisky

Hubnutí do plavek?
Pojem, bez kterého by měly dámské časopisy každé léto mnohem více práce s vymýšlením témat. A taky skvělý marketingový tah - ať už pro výživové poradce, fit centra, nebo třeba prodejce zázračných hubnoucích koktejlů.
A já si nemůžu pomoct, ale tohle každoroční plavkové šílenství mi přijde prostě srandovní.
Že bych po celý rok byla líná jak ta veš, ale s vykouknutím prvních jarních paprsků přepla na plavkový režim a začala všude možně vymýšlet, jak zhubnout, hledat zaručené ditety a vyřazovat z jídelníčku co se dá?
A že bych držela nějakou přihlouplou dietu (i když pro mě je děsivá představa diety v jakémkoliv období) zrovna v té nejhezčí době, která si o různé dobroty přímo říká? Třeba takové dlouhé letní večery na zahrádce s vínkem a koktejlem, různé výlety a cestování, spojené s ochutnáváním místních jídel, letní grilování...
A když bych teda do těch plavek zhubla. A byla v nich zhublá. Co potom? Ležela bych někde u vody jak vorvaň a očekávala, jak všichni budou koukat na mou zhublou postavu, která by byla ve skutečnosti každému úplně ukradená?
A co když by přišlo chladné léto, a já bych ty plavky pomalu ani neoblékla?
A co potom, když by se v kalendáři objevil první podzimní den a plavky bych zase na rok uložila na dno šatníku? Začala bych se cpát kačenama s knedlíkem a běžecké boty někam zahodila? Nebo začala třeba........hubnutí do podzimního trenčkotu? Hubnutí do lyžařských kalhot? Do Silvestrovských párty šatů?
      No zkrátka, přijde mi dost směšné, řídit svůj pohyb a stravu podle toho, co za období zrovna je. Měkká a rozteklá bych se necítila dobře ani v lednu, ani v srpnu. A pneumatiku na břiše bych nechtěla ani 22.října, ani 12. května.
Ale abych tomu ještě nějak přizbůsobovala svůj, už tak více méně (někdy více, a jindy zase méně:D) zdravý jídelníček? A s příchodem léta se stala jen pojídačkou salátů a i na kousíček něčeho dobrého koukala jen z dálky? Ale no tak.
To radši budu cvičit celý rok, protože mě to baví a cítím se pak dobře, a ne proto, že se zrovna blíží léto nebo že je zrovna po Vánocích.
A stejně tak tomu bylo i v minulých týdnech, a tady je soupis toho, jak jsem se trápila cvičila tentokrát.
Téměř všechno jsou to hodinové lekce ve fitku (mám neomezenou permanentku do brněnského Body revolution), jen na tyčku chodím do studia Citadela Mefisto, a občas se k tomu přidá nějaký ten běh nebo natřásání zadku na vibrační plošině. Ale o tom třeba zase příště.
13. fit box
14. TRX
15. pole dance
16. TRX
17. TRX
18. nic

19. pole dance
20. nic
21. 20 min vibrační plošina, hodina TRX
22. 30min vibrační plošina
23. TRX
24. nic
25. 5,5 km běh

26. 30 min vibrační plošina, hodina fit boxu
27. fit box
28. fit box
29. power joga, TRX
30. TRX
31. nic
1. bossu

2. fit box
3. fit box
4. TRX
5. nic
6. fit box
7. 15 km brusle
8.  pole dance, hodina bossu

9. TRX
10. vibrační plošina s bossu a kettlebellem
11.TRX
12. 5km běh
13. TRX
14. nic
15. 4,6 km běh

16. fit box
17. body styling
18. TRX
19. pole dance, fit box, TRX
20. TRX
21. nic
22. 10km běh

23. 8km běh
24. pole dance
25. TRX
26. nic
27. TRX, pole dance
28. nic
29. nic

30. fit box

1. body style, fit box
2. TRX
3. pole dance
4. TRX
5. nic
6. Legs like Miley Cyrus, 6 km běh

7. nic
8. nic
9. nic
10. Core training, TRX
11. TRX

A co vy, jaký sport máte nejadši? A jste zhublí do plavek?

47 komentářů:

  1. To je úžasný, taky bych se k tomu jednou chtěla dopracovat:) Všimla jsem si, že tam máš myslím jednou powerjogu. Jak se ti líbí? Já ji třeba mám hrozně v oblibě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju:)
      a power joga se mi líbí, je to takové příjemné zpestření k tomu ostatnímu, na odpočinek a hezké protažení:) Chodila bych pravidelně, ale bohužel teď zase v rozvrhu není, tak snad se časem objeví...

      Vymazat
  2. wow, tak to je úžasné kolik toho zvládáš. Já radši sportuju venku a přes zimu je to docela špatné. Nemáš nějaké další tipy na fitka v Brně kromě Body revolution?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejvíc mi to vyhovuje právě tam, kvůli těm lekcím, že jsou přesně takové, jak mě to baví a taky dost náročné :)
      Ale chodila jsem dřív i na jumping do BeFit, to bylo fajn :) A z klasických posiloven mám ráda Velký Průvan a nebo Big One na Václavské. Naopak moc nadšená jsem nebyla z Ladies Gym, tam mi to nebylo tak sympatické (třeba nechápu, proč si nesmím vzít svou vodu?!:D)

      Vymazat
  3. Super clanek, Market :-) A mam na tebe dotaz, co si myslis o tom, jak ted vypada Veronika Dimitrovova? Ty, ktera uznavas takovy ten zdrave vypadajici trend, nic anorektickeho, musis uznat, ze tohle uz je na hraně, co? Diky za uprimnou odpoved :-) Denisa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, možná překvapím, ale mně se moc líbí hodně, hodně štíhlé slečny, takže i postava Verči mi přijde skvělá :)

      Ale to nemění nic na tom, že hlídat každý gram a vzdát se tak nějak "normálního, osobního života" bych nechtěla ani kvůli takové postavě :)

      Vymazat
  4. hmmmm, přijdu si teď trochu jako lemra líná :D ale za půl hoďky jdu po dlouhé době na skupinovku - zkusit piloxing ^^
    já to jinak s hubnutím do plavek taky nějak nepobírám, já teď do plavek spíš tloustnu (ahoooj, 5 kilo nahoře od zimy :DD), ale přesně jak říkáš - NIKDO kromě mě to nevidí, protože je to ostatním prostě šumák ^^ takže si řeknu, že jsou to svaly a jede se dál (nebo spíš jí se dál ... :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale žádná lemra! :D
      tak tak, každýmu to je stejně jedno, a navíc....pneumatiku ani nemáme:D

      Vymazat
  5. Já sportuju spíš jenom venku a mám teda vstupenku do posilovny když je hnusně. Tyhle lekce jsou pro mě na pravidelné chození moc drahé .(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ně mám permanentku, ale i tak dám za cvičení dost hodně peněz :/

      Vymazat
  6. Já mám nejraději turistiku, ale nevím, jestli se to bere jako sport, asi spíš ne :-D
    Jinak taky ráda běhám, jezdím na kole... :-)
    Hubnutí do plavek nevedu - přesně jak si psala - zrovna teď držet dietu by bylo dost na nic - při výletech a dovolených si naopak ráda víc užiju :-) A navíc ty plavky ani mockrát za léto neobleču :-D A vůbec, raději budu vypadat tak nějak přijatelně dobře pořád, než super dobře jenom v létě :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co by to bylo za dovolenou, kdybych si tam musela vézt vločky a krabičky s rýží :D
      A přesně tak, nehubnout do plavek neznamená vypadat blbě:D

      Vymazat
    2. Co by se turistika nebrala jako sport? Celodenní výšlap je podle mě účinnější než nějaký 20minutový HIIT:-)

      Vymazat
  7. do plavek nehubnu, stejně jsem více pod vodou než nad :D Nejraději mám posilovnu a v létě plavání a kolečkáče. ten pole dance je fakt drsnej :)

    OdpovědětVymazat
  8. naprosto souhlasím, mě už ty názvy Hubneme do plavek na 150 titulkách lezou krkem... vždycky převracím oči, protože je to prostě trapné, každý rok, furt to samé... nikdy mne ani nenapadlo hubnout jen do plavek, moje přání bylo prostě zhubnout, ať vypadám k světu zkrátka pořád.. mimochodem, pár tvých vět mě fakt pobavilo :D

    OdpovědětVymazat
  9. super! taky bych se chtela vratit k takovemu aktivnimu pohybu, ale s malym miminem neni tolik casu, tak se snazim obcas chodit aspon behat, kdyz mimino spi a tatinek hlida :) Market, mozna je to moc troufale, ale nechces sem hodit odkaz na svoje Endomondo nebo Nike Run nebo aplikaci, se kterou behas, jestli s nejakou behas:)? Treba bych si Te mohla pridat a jako bych se hecovala a tak, chapes ne :D? Ale mozna je to blbost, k cemu by Ti to bylo. Jinak nechystas se na nektery bezecky zavod, co ted bude v Brne? Run Tour nebo Night Run? Ja bych chtela zkusit prvni zavod po porodu - 5km Run Tour 23.8., ale zatim se toho dost bojim :) Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu, s miminkem to určitě není jednoduchý, ale určitě máš hodně pohybu a práce tak jako tak s tím lítáním kolem :)

      Musím se přiznat, že moc nevím, jak ty aplikace fungují, kromě toho, že se tam dá měřit trasa :D Já používám Runtastic, ale nemám internet v mobilu tak se mi to asi ani nikam nenahrává....nebo o tom nevím :D
      Původně jsem měla v plánu We Run Prague ale nakonec jsem si to rozmyslela, přeci jen je to dost daleko (a hlavně do Prahy teď pojedu dvakrát "za zábavou":D) a stojí to dost peněz....tak jsem je radši utratila jinak :D
      Ale v Brně bych ráda na nějaký šla, zatím nevím na který, ale zkusit to chci :)

      Vymazat
  10. Páni, máš tedy pěkný program ;) kdybych měla říct, co mám nejradši, byly bychom tu věčně... Zkrátka mám ráda běh, bruslení, cyklistiku, alespoň jednou týdně fitko, občas si zacvičím doma a jako takový volnější sport badminton :)
    A s tím jídlem - moje okolí říká, že ve vedru nemají hlad, jen já žeru stále stejně :D
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to taky tak - že by mě s vedrem přešla chuť? Ani náhodou! :D

      Vymazat
  11. Krásně cvičíš:))) a mně taky příjde uplně zbytečné se stresovat z těch plavek:D přesně jak říkáš, vždyť je to každému jedno:D Když už chci nějak vypadat, tak hlavně kvůli sobě a po celý rok:) vždyť já sama sebe vidím nejčastěji a žiju ve svém těle:D:) Jako když je ukrutný vedro, tak mám spíš chuť jen na něco vodového a salátového..ale v normální teplý den jím stejně jako vždy:D

    OdpovědětVymazat
  12. souhlasim! nechápu co všem vždycky hrabe a chtěj zhubnout do plavek, k čemu jim je to poboha dobrý, když zbytek roku jsou jak koblihy, beztak nikdo nezhubne tak jak by chtěl a je jim to k ničemu, když si správnej styl neudržej na furt. grr, celkem mě to i rozčiluje.
    www.best-sweet.blog.cz
    ps, wow, cvičíš fakt hodně.. pole dance? woow:)

    OdpovědětVymazat
  13. Krásně sportuješ :) taky dělám pole dance a běhám

    OdpovědětVymazat
  14. Myslím, že případ hubnutí do plavek je tak trochu pro zoufalce, kteří si raději dají 4x do týdne čokoládový dort a když nastane plavková sezóna to jsou ty saláty najednou strašně výživné a zdravé... :D Lepší když si dává člověk do těla pravidelně a celý rok :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ježiš Markétko, já tě dnes viděla v Bille :D už to pro mě upřímně není překvapení, vídám tě tu fakt často :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeeee tak to bych tam mela prestat chodit kazdej den v teplakach a s mastnym culikem! :D

      Vymazat
  16. Jo, jo, hubnutí do plavek je "kapitola sama pro sebe" :D. Nikdy mě nepřestane fascinovat, kolik lidí si myslí, že za týden salátování a urputného běhání, které jim přináší pouze totální vyčerpání a frustraci, celoroční přežírání a válení napraví. No nic, já jsem se vlastně jen chtěla zeptat zasvědcenějších, vím, že cvičení na TRX zde bylo vychvalováno až běda ( nejen tady ), a tak bych si tuto cvičební pomůcku chtěla pořídit domů, všechny posilovny mám totiž opravdu z ruky. Ale k mé otázce: uvažovala jsem o pořízení levnější alternativy, máte, prosím, někdo zkušenosti? Vyrábí je, tedy alespoň myslím, Insportline a také se objevují různě po bazarech. A teď babo raď, zda se vyplatí investovat, nebo ne :). Tak raďte, raďte ;). A ještě jedna otázka: nevím, zda někdo víte, o čem je řeč, a taky je to například z Brna dost ( dost, dost a hodně ) z ruky, ale snad ( určitě ) sem zabrousí i Pražáci. Tepfaktor, pokud nevíte, doporučuju googlit, protože, zvláště když s sebou vezmete i skutečně dobré přátele, je to opravdu neuvěřitelně chytlavá zábava, my tam strávili asi pět hodin :D - nebyli jsme holt z nejšikovnějších, pořádá k příležitosti výročí běh pro týmy na 5 km s úkoly, no, pro mě ideál, pro většinu z vás to nestojí za řeč, uznávám, že Spartanrace to asi úplně nebude :D, ale můžete s sebou vzít i ty méně zdatné, zasportovat si, a hlavně se pobavit. Já se, bohužel, tento termín nacházím mimo ČR, tak se nezúčastním, ale pokud je tady někdo, kdo se chystá, mohl by mi pak napsat, jestli se mu líbil, třeba ho někdy zopakují, tak abych věděla, jestli to stojí zato ( pokud to nevadí, tak klidně sem ). Moc děkuju. M.

    OdpovědětVymazat
  17. Jo, jo, hubnutí do plavek je "kapitola sama pro sebe" :D. Nikdy mě nepřestane fascinovat, kolik lidí si myslí, že za týden salátování a urputného běhání, které jim přináší pouze totální vyčerpání a frustraci, celoroční přežírání a válení napraví. No nic, já jsem se vlastně jen chtěla zeptat zasvědcenějších, vím, že cvičení na TRX zde bylo vychvalováno až běda ( nejen tady ), tak bych si tuto cvičební pomůcku chtěla pořídit domů, všechny posilovny mám totiž opravdu z ruky. Ale k mé otázce: uvažovala jsem o pořízení levnější alternativy, máte, prosím, někdo zkušenosti? Vyrábí je, tedy alespoň myslím, Insportline a také se objevují různě po bazarech. A teď babo raď, zda se vyplatí investovat, že jo :). Tak raďte, raďte ;). Děkuju. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho Insportline bych se určitě nebála :)
      Ve fitku cvičíme na těch originálních TRX, ale 2 jsou tam i Insportline a jsou k nerozeznání, jak na pohled tak při cvičení :)

      Vymazat
  18. :D Přesně tak. Já jsem paradoxně (každý rok) v létě největší. Ostatní se s přicházejícím horkem přesouvají k salátům, já se přesouvám k čokoládám (a nedělám si srandu, vážně to tak mám :D) a podobně.
    Navíc, vzhledem k tomu že se ted snažím přibrat nějakých 5 kg (cože, jak můžu, proč proboha) mě nějaké hubnutí do plavek vůbec netrápí :D
    Jinak cvičení máš pěkné, koukám že jsi na lekcích pečená vařená! :D
    A moje nejoblíbenější cvičení? Činkyyy :33

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně budeš, i po nabrání, v těch plavkách stejně vypadat líp, než 99% populace :DD

      Vymazat
  19. Tohle je tak sympaticky článek a přesně tak to vidím ja, kdyz vidím v dubnu, jak se všechny casopisy na stáncích zaměří na hubnutí, tak bych vrazdila. Smutné je, ze redaktoři pouze reagují na to, co lide chtějí. Přitom by bylo všem lépe, kdyby adoptovali stejnou životní filosofii!

    OdpovědětVymazat
  20. Já naopak v létě spíš polevím v jídle, protože jako víno, pivo, grilovačky, zmrzky, ochutnávání na dovolené...kdo by si to odpíral?

    OdpovědětVymazat
  21. Haha, tos řekla úplně přesně :D Taky mi to "plavkové" šílenství přijde úplně na hlavu. Hlavně se ty články každý rok recyklují. To samé se koná v lednu aneb "zhubněte kila po Vánocích" :D Bohužel i jako člověk nezúčastněný na tomto sezónním honu za "hubeným" tělem to pociťuju na vlastní kůži, když v únoru a květnu ve fitku nemám pomalu kde dřepovat.

    OdpovědětVymazat
  22. Já má nejraději tennis. A do plavek teda rozhodně zhublá nejsem :-)

    OdpovědětVymazat
  23. ahoj Market, prosim ta nevies mi poradit, kde blizko Mariahilfestrasse sa da parkovat zadarmo ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, bohužel neporadím :(
      do Vídně jsem autem nikdy nejela, tak vůbec nevím, jak je to s parkováním, ale kamarádky parkovaly vždycky v obchodních centrech, což ale zadarmo nebylo..

      Vymazat
  24. cau, promin ze otravuju uplne mimo tema.. ale uz ti opravil esej z pop kultury? :D ja zacinam byt mirne nervozni a nez budu mailovat jemu, tak se chci zeptat nekoho, kdo tam taky chodil. no a o tobe to vim, tak to zkousim tady :) moc dekuju a posilam virtualni lzici burakovyho masla! Market :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahooj, taky mi to zatím neopravil, takže mě tvůj komentář vlastně uklidnil :D

      Vymazat
  25. ahoj Market, takze cvicis cca 6x do tyzdna po takej hodinke? alebo kolko trvaju tie lekcie? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je to tak, všechny ty lekce jsou hodinové:))

      Vymazat
    2. takze ked mas v jeden den fitbox, trx, pole dance tak cvicis 3 hodiny? :O

      Vymazat
    3. Jojo, ale to bylo jen jednou, taky jsem pak byla rozlámaná ještě tři dny:D

      Vymazat
  26. Hezky makáš, ale vím, že cvičení jsou endorfiny takže chápu :-) Já miluju běh a do fitka se mi nechce - jsem asi děsnej škrt na tohle :-) Když vím, že si můžu zaposilovat doma a mám tady milion činek... Naštěstí si časopisy, kde se hubne do plavek nekupuju. Snad jenom Elle, ale tam se neřeší takové povrchní žvásty... :-D

    OdpovědětVymazat
  27. Přesně tak, cvičit jenom proto, že bude nebo je léto je blbost :D "Pro zoufalce" to vystihuje naprosto přesně :D Ale chápu, že pro někoho, kdo se do cvičení nutí to může být asi dobrý nakopávák nebo donucení začít, ale já bych bez pohybu být nemohla, proto to možná nechápu :D
    www.hooneysfit.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, tvůj blog navštěvuju často, ale většinou nic nekomentuju. Nikdy totiž nevím, čím bych ještě k tvému článku přispěla. Vždycky je fakt úplně dokonalý a moc se bavím. Jsi fakt skvělá a dokážeš sepsat cokoli na jakoukoli kravinu :D..mám moc ráda tvou ironii a tvůj humor. Fakt klobouk dolů, jen tak dál! A mimo tvého způsobu psaní obdivuju i tvůj celkový přístup k životu. A hlavně zdraví přístup ke zdravému stravování, životnímu stylu a sportu. Jo když jsem u toho sportu. Měla bych takovou otázku. Co si myslíš o sportování/nesportování na dovolené? Šla jsem teď o prázdninách fakt do sebe a cvičím téměř denně. Teď ale pojedu na 9 dní na dovolenou a asi se tam ke cvičení nedostanu. Bojím se co to se mnou udělá :D..myslíš, že je to v pohodě? Chtěla bych cvičit i tam, ale asi to nepůjde :/..jak to řešíš na dovolených ty? Děkuju moc a přeju krásné léto!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář!:)
      A co se týče sportu na dovolené, nikdy to tam neřeším - ačkoliv jinak cvičím skoro denně a jsem na to zvyklá, tak tam na to nemám ani pomyšlení, tím jak je tolik jiných zážitků :) Ale že by to nějak uškodilo, to vůbec ne, za tak krátkou dobu svaly rozhodně neochabnou a ani ten odpočinek občas neuškodí, naopak:)
      Užívej si radši dovolenou se vším všudy a do cvičení se můžeš s radostí pustit hned po návratu, hezky odpočatá. A nebo kdyby ti to moc chybělo, tak třeba jen jedno krátké video z youtube třeba na břicho, pro lepší pocit :)

      Vymazat