neděle 30. listopadu 2014

Předvánoční střípky ze života

Krásný den!
Moje nejoblíbenější období v roce - Advent, je konečně tady, a tak doufám, že i vy si tuhle neděli hezky užíváte. Já jsem se dneska snažila napsat pár smysluplných a souvislých vět do první kapitoly mé bakalářky, a tak to teď odskáče blog - protože tady budou věty naopak spíše nesmysluplné, fotky spolu nijak nesouvisející......a......a tak.
Jak jinak začít na adventní neděli, než adventním věncem.
Minulý rok jsem trávila prosinec v mini pokoji na kolejích ve Vídni, takže jsem žádné věnce ani nic jiného nevyráběla - největší vánoční přípravou tak byla cesta přecpaným autobusem do Ikei, kde jsem popadla světýlka ve tvaru hvězdiček (a dala si i zcela nevánočního uzeného lososa a bezedné kafe) a jela pryč. A izolepou je pak umělecky lepila na okno. A v drogerii jsem si koupila dvě svíčky. 
Toť vše.
Za to jsem tam ale vánoční atmosféru (a hlavně punče!) nasávala ostošest. Jinak to ani nejde, když denně procházíte ty krásně ozdobené ulice a trhy plné dekorací, světýlek a hlavně všech možných lákavých vůní - třeba těch obřích sladkých preclíků.
Ale i předvánoční Brno má něco do sebe a jsem ráda, že tentokrát jsem alespoň mohla vyrobit věnec. Pravda, vypadá sice lehce jako z chráněné dílničky, ruce mám popíchané od větví, pár sprostých slov taky padlo a třpytky, které jsem lepila na soby máme teď VŠUDE - od mých vlasů až po šuplík s příbory, ale tradice je tradice.
A když už je tady ta zima, je potřeba pít litry a litry čaje (a to, že do sebe liju konvici horkého čaje každé ráno včetně srpna či května teď zatajím). Miluju všechny ty zimní vůně/příchuti - jablečné se skořicí, pomerančové se skořicí, s chai kořením, s vanilkou....
Ale kromě zimních a vánočních mám ráda i ty ovocné. Vždycky jsem měla nejradši všechny ovocné a ještě lépe ty prasárničky ve stylu "jahody se šlehačnou, borůvky s jogurtem" a podobně. A nedávno jsem v Rossmannu za krásných 30 korun objevila ten nejlepší, pro mě v nejideálnější kombinaci - třešně s banánem!
Doma pro mě sice nemají pochopení a padají tady výrazy jako hnus a prasárna, ale nemůžu si pomoct, protože to tak krásně voní! A protože banány!
A když už jsme u té banánové úchylky...
Byl nejvyšší čas vytáhnout i krémy na ruce. A pro mě nemůže být lepší vůně než tahle, co jsem dostala minulý rok od Téry
I tento rok ale mají u Rossmanna nebo v DM nové zimní edice těchto krémů - třeba se sladkou vůní perníčků!V prosinci už musí být vánoční všechno.
Na stole věnec, v hrnci svařák, v ovesné kaši perníkové koření, na nohách sobí ponožky, v posteli sobí pyžamo......a vánoční šátek pro westíka!
Minulý týden se konal ples FSS, který pořádalo Radio R, kde pomáhám s marketingem, takže jsem samozřejmě nemohla chybět. Téma znělo "music stars", a tak jsem přemýšlela mezi pomádovou Sandy a nebo Lanou s velkou čelenkou. Nakonec jsem usoudila, že černé šaty budou pro můj zadek  lepší než zařezaný lesklý legíny, a tak jsem radši šla lepit umělé kytky na plastovou čelenku. Prostě umělec s lepidlem i za ušima!
A když už velká čelenka, tak i velký řasy!
S těmi nalepovacími to byla moje premiéra. Mazaně jsem si koupila u Vietnamců hned několik párů, a věděla jsem proč - první jsem zničila dřív, než se vůbec přiblížily k mým očím, další jsem hrozně upatlala, třetí přilepila k prstu a pak jsem už radši povolala Terku na pomoc.....ale lepidlo z řas tahám ještě teď.
Ale to jen abyste věděli jaká jsem parádnice. Asi bych se měla živit jako vizážistka.
A když už parádnice, tak pořádná!
Opět musím použít svoje oblíbené "prostě osud!".
Topshop. Nenošený. Nejlepší barva. S flitrama. Krajka. Moje velikost. Sedící jak prdel na hrnec.
A hlavně......sekáč. Dvě stovky!
(a to veledílo pod šatama jsou Terčini nazí otroci, když trénovala na příjmačky na architekturu :D)
A od šatníku ke kuchyni......tak jako každý rok, ani letos u nás nesměly chybět výborné svatomartinské rohlíčky/hřebeny z kynutého těsta, plněné mákem. Jen tentokrát lehce se zpožděním.
A z kuchyně na vánoční trhy!
Konečně je to tady - vůně trdelníků, zpěv koled z pódia a kelímek s něčím horkým v ruce. 
Já mám nejradši spálenou malinu - jablečný mošt s malinovou vodkou.
Ale samozřejmě se ze mě ani ve vánočním období nestává líná prdel, a svou růžovou sportovní tašku narvanou k prasknutí tahám skoro denně.
A říkala jsem si, že po těch letech neustálého cvičení by mi (kromě zvolnění) neuškodily ani BCAA, ať ty svaly tolik netrpí a nebolí.
Volba ale nebyla úplně dobrá - objednávala jsem z brněnského 4fitness, kde mají produkty (stejně jako u nu3tion) neochucené a přidávají se ochucené tabletky.
Nadšeně jsem si k tomu tedy koupila malinu a meloun a strašně se těšila, až si to po tréninku dám.
No.....to teda bylo na co se těšit!
Poprvé jsem to musela po třetím loknutí vylít, jinak by to všechno bez přehánění skončilo na zemi. Chemickej ocas to mělo snad ještě horší, než ten příšernej karamel a prostě se to NEDALO a při pomyšlení na ty tabletky se mi chce zvracet ještě teď.
Teď už to tedy piju samotné, bez tabletek, takže to nemá chemickej ocas, ALE pořád je to neskutečně hnusný. Chutná to jako paralen a dostat to do sebe dá fakt zabrat.
Naštěstí mi to ale pomáhá, po sto letech mě nic nebolí, cvičí se mi lépe, a svaly nemám tolik namožené, dokonce ani když cvičím stejně jako předtím. Ale i tak se těším, až to spotřebuju a koupím si něco chutnějšího (což nebude těžké najít :D), ale stejně účinného.
Ale nedá se být pořád jen ve fitku - důležitá je i procházka krásně vánočním Brnem!
O tom ale zase příště - protože listopad je pryč, a tak je nejvyšší čas na další článek s podobně originálním názvem.

28 komentářů:

  1. Jee ty ses sikulin, ten věnec je rozkosnej! Ja žádný nedělám - mohla bych ho "vystavit" leda tak na zabalené krabice nebo rozestavěné skříně do kuchyně :-D
    Jinak miluju jablko a skořici v cajich! Zrovna ted jeden druh popijim, :-) jeden az mala věci co mám na zimě rada :-D
    A stejne jak ty s bcaa to mám ja ted s proteinem coko-pb od myproteinu. Po 3 vypití se mi uz opět začínal protacet žaludek, a to toho mám kilo. Fuj :-D

    OdpovědětVymazat
  2. jeeee přesně tyhle legíny jsem nakoupila a demonstrativně předložila mamce, že kdyby chtěla pro mě něco k vánocům, tak že jsem něco našla :D
    a umělý řasy jsem si zkoušela lepit jednou, ale těsně před odchodem jsem to sundala, protože jsem nechtěla riskovat, že na někoho (hm, na Martina :D) svůdně mrknu a přitom mi ta větev řas spadne a já tam budu s jedním velkým a jedním "plešatým" okem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tyjoo, ty jsi sikula! Jak s tou celenkou, tak s tim vencem. :-)
    A az pojedu do Brna, tak tam obejdu vsechny sekace!:D

    OdpovědětVymazat
  4. Věnec se ti moc povedl :) Závidím ti, jak si už hezky užíváš vánoční atmosféru - ke mě ještě nějak nedošla, ve škole se nějak všichni zbláznily a já ještě ani neměla čas jít okouknout nějaké dárky. Tak snad následující týden už to dolehne i na mě :D Jinak čaj z rossman jsem si nedávno koupila vanilka+malina a hrozně mi zachutnal. Určitě vyzkouším další příchutě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak už jen kvůli sekáčům a té krásné výzdobě bych hned jela do Brna :)

    OdpovědětVymazat
  6. hezký článek:)) Ten věnec se ti povedl:)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky miluju vůni jablka se skořicí, pomeranče s hřebíčkem, ale jak voní třešně s banánem, tak to by mě opravdu zajímalo :D Zajímavá kombinace a ty šaty ze sekáče, ti závidím! Jsou úžasné a za dvě stovky? To je sen! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám zálusk na čaj "jablečný závin". A ráda bych sehnala i nějakýs příchutí svařáku, abych do sebe nelila jen to (strašně unhealthy) víno :-D
    Chci recept na svatomartinské rohlíčky/hřebeny z kynutého těsta plněné mákem! Zní to luxusně a zbyl mi ještě mák z posledního receptu., takže šup šup!
    P.S Děkuji za reakci u Blanky na blogu :* Souhlasím (jak jinak) se vším, co jsi napsala :)

    OdpovědětVymazat
  9. Taky pořád čajuju a ospravedlňuju si to tím, že je prostě zima a že hektolitry čaje musí být :) Ať žije Lidl a značka Lord Nelson - Roibois s karamelem, Šípek, Bylinky :D takže tě naprosto chápu!
    A recept na rohlíčky by se hodil, vypadaj božsky a chutnaj určitě ještě líp :)
    Už se těším na prosincový články a přeju úspěšný boj s bakalářkou a s třpitkama :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nad tím úvodem jsem se fakt zasmála :D Já jsem dneska dělala adventní věnec, svíčky hoří celý den a prostě si už užívám tu adventní atmosféru :)
    http://fitlucy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Taky mám úchylku na banány a na čaje :D :) teď mi mamka koupila nějaký bio mentolovo-jablečný a je fakt výborný! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jee, sobíci na adventním věnci jsou úžasní! Já bych bez čaje zimu prostě nezvládla a také jsem přešla ze zelených na ovocné se skořicí (výborný je švestka a skořice, vyzkoušej!) no a šaty jsi koupila dost dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  13. A radost z toho, že v Brně bude Starbucks, nemáš ??? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to spíš jedno, do Olympie skoro nejezdím a Starbucks mám spíš spojenej s cestováním, jako takovou "vzácnost" :D

      Vymazat
  14. Westík má super šátek, věnec máš krásnej :). A ty šaty jsou nádherný

    OdpovědětVymazat
  15. Úplně nerozumím tomu, co je BCAA, ale vždycky po náročeným cvičení mě osobně pomáhali hořčíkový tablety z DM (Gesund něco??). Rozpustila jsem si jednu hned "po" do půl litru vody a pak si dala ještě jednu ráno následujícího dne :) a svaly nebolely. Chodila jsem taky asi třikrát čtyřikrát týdně.. a chutnají po citronu ;) :D

    OdpovědětVymazat
  16. BCAA jsou aminokyseliny,na regeneraci svalu a podporu rustu, coz tabletky z DM rozhodne nejsou :) Taky je piju, horcik i zelezo (ale vic mi chutnaji z Rossmanna), ale s bolesti svalu to nemuze ovlivnit...jen treba pomoct od kreci.

    OdpovědětVymazat
  17. Ten věnec náhodou dopadl krásně! a ty šátečky plněné mákem taky.. a já mám zrovna hlad :( :D zítra právě plánuji kombinaci třešně a banánu vyzkoušet, tak jsem zvědavá (ale ted v jídle :D :D)
    the-biggestfear.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. BCAA-čka s ochucovadlom sú ešte horšie ako bez :) veniec sa ti podaril :)

    OdpovědětVymazat
  19. Fotka Brna pořízena při rozsvěcování stromku? :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Vánoční Brno je úžasný :)
    http://british-girl.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj Markétko,
    prosím prosím, v pátek jedu do Vídně a chtěla jsem se zeptat, kde přesně je M&S a obchod Müller? Jedu se školou a vím, že je v plánu Hofburg, Schönbrunn, potom centrum a Rathaus :). Je to tam někde poblíž? :).. A když jsi psala o Pie Factory, je to taky někde kousek odtud? Moc ráda bych tam zašla :). Nebo popřípadě co bys mi doporučila blízko těchto míst, co nesmím vynechat :P (třeba nějaká z kaváren) :)?
    Děkuji moc. Nelča :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Neli, M&S ve Vídni vůbec není, ale Müller je hned na několika místech, nejblíže je od centra ten na nákupní ulici Mariahilferstrasse (ale až docela na jejím konci), je to od Hofburgu tak 2km :) Ale je tam plno obchodů, tak se ta procházka hodí...
      A Pie Factory je bohužel zase úplně na opačnou stranu, pěšky se tam dá, ale je to už dál, kdybys šla i na Mariahilfer, lepší by bylo vybrat si jen jedno - Pie Factory je ale hned u dalších vánočních trhů, v Kampusu AKH, kde je taky moc hezky, a jezdí tam tramvaje od metra Schottentor (43,44), což je hned u Rathausu, jen dvě zastávky tramvají. Ale lepší bude si všechno najít na mapě, jsem špatná v popisování :D
      Ale moji oblíbenou kavárnu Campus suite tam bohužel zavřeli, takže teď nic osvědčeného nemám :(

      Vymazat
  22. Ahoj Neli, M&S ve Vídni vůbec není, ale Müller je hned na několika místech, nejblíže je od centra ten na nákupní ulici Mariahilferstrasse (ale až docela na jejím konci), je to od Hofburgu tak 2km :) Ale je tam plno obchodů, tak se ta procházka hodí...
    A Pie Factory je bohužel zase úplně na opačnou stranu, pěšky se tam dá, ale je to už dál, kdybys šla i na Mariahilfer, lepší by bylo vybrat si jen jedno - Pie Factory je ale hned u dalších vánočních trhů, v Kampusu AKH, kde je taky moc hezky, a jezdí tam tramvaje od metra Schottentor (43,44), což je hned u Rathausu, jen dvě zastávky tramvají. Ale lepší bude si všechno najít na mapě, jsem špatná v popisování :D
    Ale moji oblíbenou kavárnu Campus suite tam bohužel zavřeli, takže teď nic osvědčeného nemám :(

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Markét, nevím jestli znáš Zoellu, ale když jsem koukala na její vide, hend jsem si na Tebe vzpomněla. Pořídila si s přítelem mopsíka a ted je v každém jejich videu, tak se kdyžtak mrkni:-) https://www.youtube.com/user/MoreZoella/videos

    Měj se hezky a doufám, že bude zase nějaký článek o Vídni:-) Určitě jste se tam měli moc fajn;) Lili*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lili, moc děkuju za tip, jsi moc hodná - nikdy jsem žádné její video neviděla, tak to teď určitě napravím! :)
      A článek o Vídni bude hned zítra:)

      Vymazat
  24. Zase jsi me prijemne pobavila :D skvely clanek :) S tema nalepovacima rasama na tom nejsem o moc lip, sama si je nejsem schopna nalepit, pro me je to prilis narocny ukol :D Ale jsi sikovna, ten venecek je krasnej. Ja sla za Sandy z Pomady na posledni zvoneni, az na par divnolidi, vsichni poznali, za co ze to vlastne jdu! Jinak si asi umis predstavit, co jsem podle nich byla :D

    OdpovědětVymazat
  25. Krásný věnec :)
    Ráda bych Tě pozvala na můj blog, kde právě probíhá vánoční Giveaway o kosmetiku Essence :)
    www.svetkossmetiky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat