středa 11. července 2012

Polentové placičky s bylinkami a sýrem


Budete potřebovat : ( na jednu porci - 4-5 menších placiček )
80-100g polenty
cca 40g strouhaného sýra ( použila jsem ovčí sýr, ale hodí se jakýkoliv, třeba parmezán )
bylinky, sůl a pepř
Polentu smícháte se sýrem, bylinkama, solí a pepřem a uvaříte podle návodu na obalu, já mám minutkovou z Tesca (vaří se minutu- ve vodě v poměru hnek polenty, dva hrnky vody). Pořádně míchejte, ať se netvoří hrudky. Potom ji nechte chvilku vychladnout, uplácejte placičky a opékejte na pánvi potřené olivovým olejem. A jako příloha se k nim hodí třeba špenát, nebo jakákoliv jiná zelenina.

8 komentářů:

  1. To vypadá božsky! Mám z toho hlad :( :D

    Btw. zvu tě na giveaway
    http://nikolecka.blogspot.cz/2012/07/ahoj.html#comment-form
    :)

    OdpovědětVymazat
  2. polentu jsem měla zatím jen jednou a vůbec mi nechutnala :D asi jsem to špatně uvařila nebo nevím..

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Já měla dneska na oběd podobné..ale tvé jsou určitě zdravší a chutnější.. já jsem udělala z 50g polenty, 250ml vody a půl kostky zelenin. bujonu (fuj) kaši, nechala zhoustnout, povařila, vychladla, šoupla jsem ji na plech s pečicím papírem, na 10 minut dala péct (150°) a najedla jsem se, ale bylo to moc bujonové..k tomu jsem přidala madetu cottage pažitku a super oběd (až na ten bujon :/ )..příště zkusím tvé-ty budou určitě lepší..krásný blog a ty taky! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to neskutočne dobre musím povedať :) Ja mám rada takéto typy jedál a určite si neičo spravím aj z tvojho blogu :)

    http://theblogger-girl.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Dnes jsem je udělala a byly výborné... Samotnou by mě nenapadlo přidat sýr ještě před vařením, přitom se tak krásně roztopil... Smažila jsem úplně na sucho, udělala jsem k nim tvarohový dip a vznikla jednoduchá a přitom lehká večeře. Jinak super blog... :D

    OdpovědětVymazat