neděle 2. září 2012

Zdravější "chipsy" aneb co večer k vínku/na oslavě/k televizi

Jíst chipsy jsem si naštěstí už hodně dávno odvykla a ani na ně nemívám chuť, v obchodě se na ně ani nepodívám....ale když jsem třeba u přítele a on večer vytáhne k vínku chipsy, oříšky v těstíčku nebo něco podobnýho, dá mi hodně zabrat, abych odolala a nevzala si ani jeden. Znáte to, jak si vezmete jeden, za chviličku zmizí celý balíček ani nevíte jak... :D Ale naštěstí existují i zdravější slané dobroty, které si jednou za čas večer klidně dát můžete bez obav, že si vás potom na pláži budou plést s vyvrženým vorvaňem :D Neříkám, že jsou to potraviny úplně ideální, ale pořád je to lepší než tukem nasáklé bramborové lupínky :)
Nejlepší by samozřejmě bylo křoupat večer jen zeleninu, ale někdy je prostě chuť na něco "víc" :D

Začneme tím, co mě zaujalo nejmíň....a to jsou tyhle "trojúhelníčky" Cheese Ups. Jsou bezlepkové a pečené v troubě. Po kalorické hodnotě jsou úplně ideální - sáček má 211 kalorií a 6 gramů tuku. Mají sýrovou příchuť a seženete je skoro všude, já jsem je kupovala v Bille asi za 25kč. Ale nijak mě nezaujaly....neurazí, ale ani nenadchnou. Po prvním ochutnání se zdá, že nemají chuť vůbec žádnou, potom se něco jako náznak sýru objeví,ale i tak nic výrazného nečekejte :) Chutná to jako vzduch ochucený sýrem :D
A teď přicházejí největší oblíbenci - celozrnné Bake Rolls. Ty bych nejradši jedla každý den :D Mám ráda i ty klasciké, ale tyhle mi chutnají ještě víc, mají takovou výraznější zajímavější chuť. Sáček má 322 kcal, nejsou smažené a vyrábějí se v několika příchutích, já jsem si oblíbila Tzatziki :) 
Amarantové lupínky mám taky ráda, umístily se na druhém místě za Bake Rolls :D Jsou bezlepkové, nejsou smažené, a vzhledově připomínají vroubkované chipsy. Prodávají je v několika variantách a seženete je například v drogerii DM, v Bille a určitě i dalších obchodech, nebo ve zdravých výživách. Sáček má 280 kalorií.
P.S. Omluvte fotku prázdného sáčku, ale nějak záhadně zmizel obsah :D
Jaké jsou vaše oblíbené slané pochoutky? :)

14 komentářů:

  1. ty lupínky rajče a bazalka musí být super :-)

    OdpovědětVymazat
  2. jee, miluju Bake Rolls, ale tyhle jsem ještě neviděla:) musim si je koupit!
    poslední dobou se taky snažím nejíst chipsy, a máš pravdu, že ikdyž 'jenom ochutnáš', sníš celej balíček:D

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda ty amarantové, když dokonce si je se mnou dá i přítel a to je co říct. Ale tyhle bake rolls jsem ještě neviděla, budu se po nich muset mrknout, protože ta klasická varianta mi chutná :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem si odvykla jíst chipsy, ale někdy je chuť silnější než vůle :D Já to právě řeším hlavně těmi Bake Rolls, nemám u nich tak velké výčitky.

    OdpovědětVymazat
  5. Ani jedny jsem ještě neměla. Taky na to slané mlsání nejsem. Vůbec to nepotřebuju a ani kolem toho v obchodě nechodím. Já spíš hledám zdravé alternativy sladkého :D Ale občas je dobré mít i něco zdravého slaného v záloze. Na různé oslavy, posezení k televizi s někým apod. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nojo, ty první jsem si koupila s příchutí "špenátu a sýru feta" - chuť asi úplně stejná jako bych si koupila tvůj "klasický sýr"... :D Takže... Příště už si žádný vzduch s příchutí sýru kupovat nebudu :D

    OdpovědětVymazat
  7. Cheese ups i bake rools mi děsně chutnají :) Ale já na slané moc nejsem :d Jen tak když se naskytne příležitost si dám :D :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si poslední dobou zamilovala oříšky ve wasabi těstíčku, přítel to miluje a už mě tím taky nakazil :D

    OdpovědětVymazat
  9. ty bake rolls jsou dobré, ale chipsy jsou prostě chipsy :(( :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ty poslední :) strašně mi chutnají :) jsem schopná sníst celý sáček na posezení :D teda dřív. Teď už se snažím krotit a mám je ve špajzce asi dva měsíce otevřené :D

    OdpovědětVymazat
  11. Amarantové lupínky jsou jsou super, ale celozrnné Bake Rolls jsem teda nemohla ani dojíst jak mi nechutnaly :D.

    OdpovědětVymazat
  12. I Bohemia chips přišly se ..zdravější" variantou slaných krekrů. Jmenují se Natura delíkátní krekry. Ale když se podíváte blíž na složení, celozrnná mouka je zastoupená jen v malém množství. To se týká i Bakerolls. A ještě jsou dochucované glutamátem. :-/ Takže zase tak zdravé nejsou. Jen se tak tváří a snaží se v nás ten pocit vzbudit. Na obal napíší nesmažené, pečené popř. celozrnné a to kolikrát stačí. Neříkám, že si občas nedám něco takového, ale nemyslím si o tom, že tím nějak přispívám významně svému oragnismu, když sním trochu celozrnné mouky schované v obyč pšeničné se spoustou dochucovadel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vím, nic zdravého to není, ale pořád je lepší si dát něco takového, než balíček chipsů :)

      Vymazat
  13. Já jsem jednou ochutnala řepové a celerové lupínky, neříkám, že mi nechutnaly,to jo a moc,ale přišli mi až moc slané. Jak sama píše jednou za čas to zas tak neuškodí :)

    OdpovědětVymazat