středa 22. května 2013

Snídaňový (nespeciální) speciál

Já a snídaně - to je neverending love story.
Už jsem to psala tisíckrát, ale trapně to napíšu znovu bez snídaně bych nebyla schopná se ani převléct z pyžama, a neumím si přestavit, že bych nedejbože cvičila nalačno. (fuj, otřesná představa!) O to, vychutnat si snídani se neochudím nikdy, ani kdyby to mělo být třeba o půl 5 ráno. Proto nechápu lidi, co "nemají čas na snídani" - tak sakra vstanu dřív, ne?! :D Snídaně je prostě základ, tělo po noci potřebuje doplnit energii a nastartovat se na celý den. 
A taky mám moc ráda pravidlo "ráno se může všechno" - a tím myslím hlavně sladké dobroty. Protože i  když si dáte ráno nějakou "kalorickou bombu" (mimochodem tohle označení naprosto nesnáším :D), tak to tělo během dne krásně spálí, a navíc začnete den příjemně. Moje snídaně jsou většinou takové, aby byly v rámci možností zdravé, plné vlákniny, zasytily mě (ale nějakým cheesecakem nebo čerstvým croissantem bych taky nepohrdla - sem s tím!),ale hlavně mi musí chutnat a zlepšit náladu hned po ránu :) Tuhle svou "mám-ráda-rána" vlastnost mám na sobě ráda, protože není nic horšího, než začít každý den nasráním se na zvonící budík a už od rána se mračit (jak je často vidět v MHD). Já naopak vstanu vždycky s radostí, protože vím že si v klidu vychutnám nějakou dobrotu, a už od rána jsem tak pozitivně naladěná, ne nasraná že musím vstát :) 
A protože ne každý den je tak růžový, jako můj oblíbený pruhovaný ubrus, je potřeba se radovat z maličkostí - a k tomu poslouží i dobrá snídaně. (sakra to je moudro! :D)
A co mě dokáže opravdu pobavit jsou rady dámských magazínů, že snídaně by neměla přesáhnout 300 kalorií. Aaaa umřela bych hlady!
Tak se mějte krásně, prohlédněte si fotky snídaní co jsme s panem Nikonem za posledních pár dnů nasbírali, a já se vrhnu na učení, po obědě si nečekaně zase skočím na hodinku TRX, a večer si na svůj ksicht namaluju párty obličej, obléknu párty šaty a vyrazím s kamarádkama na pár skleniček něčeho růžového a šumivého, už je to potřeba :))
Ovesná kaše (napůl vločky a napůl instantní Nomina, takhle vznikne skvělá konzistence), chia semínka, banán a dvě kostky výborné kokosové čokolády <3
Další klasika -  celozrnný bochánek, tentokrát i s kouskem koláče. ( to bylo včera, dneska byla snídaně ve stejném složení, ale mnohem větší kus koláče padl za vlast :D )
Další kašička - ovesné vločky a instantní jáhlová Nomina, chia semínka a zase ten sladký bílý zázrak :D
Výborná buchta "bebe střecha" - bebe sušenky, oslazený tvaroh (v některých receptech se do tvarohu přidává i máslo, ale to mi přijde už trošku jako prasárnička :D) a banán. No kdo by tuhle klasiku neznal :)
A něco, co u mě není tak obvyklé - slaná snídaně. Můj oblíbený slunečnicový chléb z Lidlu, domácí lučina, sýr, šunka.....a čokoládový bonbón, protože sladké ráno prostě být musí! :D
A snídaně před zkouškou - ťuťu ňuňu bábovička a dva tmavé opečené tousty s máslíčkem (vyjímečně ne s burákovým!), šunka a sýr.
A "bebe střecha" ve vertikální podobě, neboli jakási parodie na Tiramisu. 4 bebe sušenky co zbyly, tvaroh s agáve sirupem a banán (tiramisu jak vyšitý haha) - něco podobného dělala i Monča a B*, a obě si taky nestydatě dovolily použít slovo Tiramisu, to kdyby viděli italové...:D 
A k tomu výborná čokoládová makronka od mého drahého muže :)
A zase ten celozrnný bochánek (no jo je to miláček:D) a banán rozmixovaný s jogurtem a samozřejmě s lžičkou domácího burákového másla.
A tihle dva krasavci už jsou asi všem známí :D A v pozadí se schovává opečený toust, jak jinak než s domácím máslíčkem a banánem :)
ask.fm / facebook 
P.S. Včera jsem viděla v kině film Velký Gatsby, a asi jsem od toho čekala víc. Některé scény mi přišly až moc kýčovité a přehnané, a jiné zase trošku urychlené a odbyté. To je nevýhoda filmových zpracování - každý si to při čtení představuje po svém a jinak, a jakmile se tou film nepodobá, přijde malé zklamání (i když Harrymu Potterovi jsem odpustila všechno, i to že máslový ležák vypadal jinak než v mých představách :D). A hlavně mi tam vůbec neseděla ta hudba - soundrack byl sice fajn, ale opravdu ne k filmu, který se odehrává ve dvacátých letech. Ale na Lea se koukalo hezky, to zase jo :D A to mi připomíná, že jsem chtěla napsat "filmové okénko" o svých oblíbených filmech ať to tady není jen samé žrádlo. Tak snad zítra :)

49 komentářů:

  1. Já ráno bez snídaně neodcházím z bytu. Moje kolegyně kolikrát snídají až v práci. To nepochopím.

    Ale někdy se mi stane, že jdu cvičit hladová, protože většinou cvičím večer, potom co dám děti spát a nestihnu se najíst. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč? Když třeba já vstanu v 7, do práce dorazím v 8, tak je to ideální doba na snídani :)

      Vymazat
    2. Jak pro koho, já už bych byla mrtvá hlady :)

      Vymazat
    3. Přesně. Já musím snídat hned jak se vzbudím, tak nejlíp do 15 minut a třeba mamka když vstane v 6, tak někdy snídá i v 9...

      Vymazat
    4. Vstát a jíst až za hodinu?! To bych umřela hlady a bylo by mi zle cestou v autobuse.

      Jo a moje vedoucí ta kolikrát snídá v jedenáct, přitom každý den vstává v pět ráno, ale prý nemá hlad.

      Vymazat
    5. P.S. Vstávám v půl šesté.

      Vymazat
    6. A co na to orgánové hodiny? http://zivotni-energie.cz/organove-hodiny-dle-cinske-mediciny.html

      Vymazat
    7. taky by mi bylo zle než bych dorazila někam a teprve se nasnídala :D Navíc jsem slyšela že pokud se nenasnídáš do půl hodin od probuzení,tak to prý není snídaně :D

      Vymazat
    8. No já vstávám v 5 a snídani si nevychutnám, mám ji více méně pořád stejnou a lítám sní po baráku v ruce, takže se vždycky těším na víkend, kdy si ji budu moct vychutnat :(. A vstávat dřív? Hahá to bych zase umřela já :D

      Vymazat
  2. Jé miluju tvé speciály, nádherné, snídaně, všechno pěkně naaranžované a vyfocené, tak se mi to líbí:)Miluju snídaně!:)
    Jinak, taky si nedokážu představit, že bych se nenasnídala. Shodou okolností jsem to dnes musela udělat, protože jsem šla na odběr krve a jako musím říct, že jsem málem vypustila duši, už mi bylo úplně špatně. Nejen že jsem zvyklá ráno jíst, ale i ze zdravotních důvodů nemůžu být dlouho nalačno, takže prosím, zase dlouho žádný odběr!:(
    Měj se hezky!:)

    OdpovědětVymazat
  3. střechu z bebe sušenek 'peču' strašně ráda!

    OdpovědětVymazat
  4. Sakra, já snídám mnohem víc :D a to jsem i tak ještě docela hladová... Chci mít tvůj žaludek :D Jinač všechno vypadá báječně! :) Já teď 3.týden držím čokochallange a jak tak vidím ty fotky, už to dlouho nevydržím :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem už dávno, dávno po snídani, a když to tady u Tebe vidím, tak si jdu rychle pro sváču! Krása!

    OdpovědětVymazat
  6. Čekala jsem, jestli s objeví loupáček xD (ty nikdy nezklameš ;D) no od tebe bych si klíďo píďo nechala přinýst snídaní do postele ^^ a mám to úplně stejně, ráno bez snídaně je NO GO naprostý x)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se vždy snažila dát si snídani taky tak do 300... pak jsem zjistila, že vlastně jim málo a teď dávám 500-300-500-300-500 a musím říct, že od tý doby jsem zhubla :)takže chápu, že se do 300 nevejdeš nebo by jsi měla hlad...
    Já snídám až v práci.... stále se nemůžu donutit jíst hned po vstávání, ale zase lepší snídaně takhle než žádná :)

    OdpovědětVymazat
  8. neverending love story, asi tak :) máš to boží!

    OdpovědětVymazat
  9. Bez snídaně prostě není den! A ty tvoje snídaně jsou boží - až jsem dostala chuť na tu bílou čokoládu a nějaký ten loupáček :D A snídaně do 300 kalorií? Ani mě nehne, to bych nepřežila :D

    OdpovědětVymazat
  10. Závidím ti tvůj pozitivní přístup k ránu... já se snídaní nebo bez před polednem vůbec nejsem schopná fungovat, navíc mám problémy s usínáním, takže kolikrát usnu kolem třetí... a tak představa jak v 6 s úsměvem vstávám nepřipadá v úvahu :D Jediná pozitivní věc na kterou jsem po ránu schopná myslet je to, že se večer do tý postele zase vrátím... :D

    OdpovědětVymazat
  11. Aaa, miluju tvý články! :D Tvůj blog si poslední dobou prohlížím asi nejvíce a vždy se těším na nějaký nový (sobecky doufám, že si najdeš čas něco sepsat :D ).
    Navíc mi pomáháš dívat se na svět i trochu jinak, než že budu stále přemýšlet, co si mám kdy dát a kdy si zacvičím (i když mi to stále dělá problém, bohužel).

    Vyzkoušela jsem už spoustu tvých receptů a díky ti za ně! Teď mám v plánu jít do bochánků, protože jidášky a loupáčky byly super ;)
    V.

    OdpovědětVymazat
  12. Vstávám ve 4 a nejsem schopná snídat jen ječmen, chlorellu a caro se sojovým mlékem, pokud sním nĕco jiného, tak to kope nahoru:-), pokud vstavam pozdĕji tak je to v pohodĕ. Snídanĕ byla moje nejoblíbenĕjší jídlo dne,když jsem byla na mateřské. Za to ale miluji cvičení nalačno co mĕ nabije energií a pozitivní náladou, hold to máme každá jinak:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Ježiš, tady je toho zase dobrýho. Na kaši jdu teď a tu střechu miluju. Taky taková zdravější verze tučné buchty:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Všechno bych to hned z fleku sežrala :D Krásně nafocené ;) A bílá čokoládka je moje droga :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já bych řekla, že to absolutně není o kaloriích, ale o těch ostatních hodnotách. :)) Mohu za sebe říct, že se v klidu do těch 300 kalorií dokážu vlézt a nepociťuji hlad, takže je to spíš o zvolení vhodných potravin.
    Jinak to mám stejně jako ty, naprosto zbožňuji snídaně, které jsou prostě rutinou. A ty sladké naprosto miluji. ♥
    Protože se snažím omezovat sacharidy v průběhu dne (hlavně od oběda do večera), tak naopak k snídani si to náležitě vynahrazuji.
    A teda za mě rozhodně vedou kašičky, bez těch nejedu. :))

    OdpovědětVymazat
  16. Ještě že ty kalorie nepočítám :D jinak souhlasím, bez snídaně bych byla úplně nemožná, jak někdo dokáže cvičit nalačno, to asi nikdy nepochopím :D a moc se mi líbí bebe střecha (kromě toho ostatního, co vypadá taky skvěle)! :)

    OdpovědětVymazat
  17. TAké mám na snídani stejný názor jako ty a nedokáži si představit- nesnídat! :)))
    Tvoje snídaně jsou suprový!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Vážně nechápu, jak jsem mohla dříve nesnídat! Nyní se na každou snídani těším! :)

    OdpovědětVymazat
  19. nádherné fotky:) já teda ráno vždycky naštvaná vstávám, jsem děsný spáč a nic nesnáším víc než zvonek budíku!:D ale snídani si to ráno vylepším, taky bych se bez ní neobešla:)

    OdpovědětVymazat
  20. Božííí! :D
    Uplně jsem dostala chuť na tu střechu tyjo, my jí děláme teda ze zakysané smetany, ale navrhnu změnu na tvaroh.. je totiž zdravější, žejo :D
    Jinak, kdybych měla snídat do 300 tak... cestou do školy sežeru nějakou lampu, nebo strom :D já pokud se ráno "nenapucnu" k prasknutí tak do sebe něco tlačím hned před první hodinou.. hrozný :D
    A k tomu tiramisu! Já to sice tiramisu nazvala, ale teda uplně stydatě! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Přesně! Já jsem taky schopná kvůli snídani ( no i kráse samozřejmě) vstávat dřív. Když zaspím, tak se nejdřív nasnídám a pak můžu někam jít,bez snídaně bych ani nevylezla. =D A nejradši mám taky to, že se může hřešit ráno, tak si hezky pochutnávám. =)

    OdpovědětVymazat
  22. Ráno je (hnedka po krásně prospané noci) nejlepší denní doba, hlavně když jej člověk začne pohledem na modrou oblohu prozářenou sluníčkem a zdravou snídaní ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Já se musím přiznat, že taky bez snídaně nejsem funkční. Jednou jedinkrát jsem zkoušela ráno vyběhnout na lačno a už nikdy více. Tohle není pro mě;)

    OdpovědětVymazat
  24. Vypadá to krásně! Já nikdy nebyla na sladké snídaně, ale od nedávné dovči, kde jsem se přejedla pečivem (ano, jde to :-D ), jsem přišla na to, že sladké kaše na snídani mi nevadí:) Takže jsem se nechala inspirovat i tebou a už mám svůj kašoidní repertoár vytvořený, takže každé ráno něco teplého a sladkého a den je hezčí i při učení se na státnice! :-D
    A filmové typy rozhodně uvítám! Hlavně pokud tam nebude nic upířího, to já fakt nemusím :-D

    OdpovědětVymazat
  25. Já miluju tvoje jídlo! A snídaně, to láska na celý život. Bez ní bych si nedovedla vůbec představit den. Hned, jak vstanu, už myslím na sladkou, úžasnou, hříšnou snídani! (:DD) Rána jsou krásná. Miluju ta rána na chatě, když vylezu ven, svítí slunce, zpívají ptáci, zaběhnu udělat kaši a pak snídáme společně s celou rodinou na verandě na sluníčku (no, taky to tak vždycky není, někdy docela brutálně prší, ale stejně je to krása). :)

    OdpovědětVymazat
  26. Stříška je moc dobrá, my ji ještě přelíváme čokoládou (čuňata! :D)

    OdpovědětVymazat
  27. Dala bych si uplně všechno :-D Bebe střechu miluju a tu kokosovou čokoládu musim mít :-D Chjoo

    OdpovědětVymazat
  28. Bebe střecha je zákusek mého dětství! A máš to krásné:) Líbí se mi,jak je skoro všude banán :D Taky bys jich potřebovala kamion,že?

    OdpovědětVymazat
  29. máš to moc krásně nafocené :-) taky mám ráda snídaně a moje sladké i když zdravé pečení si právě dopřávám po ránu :-)

    OdpovědětVymazat
  30. nádherné snídaně, jedna lepší jak druhá! :-) Já taky moc ráda snídám, jak už jsem asi někdy tady psala. Dokonce někdy nemůžu ani dospat, jak se těším na snídani. :-) A strašně si mi udělala chuť na tu bílou kokosovou čokoládu, to je jedna z mých nejoblíbenějších a při další návštěvě obchodu ji beru! :-) Tu bebe střechu jsem ještě nikdy nedělala, i když jsem se už mockrát chystala. Už jsem ji ale jedla, je to taková fajn klasika. Loupáčky vypadají moc hezky. Já od Tebe zkoušela péct ty celozrnné rohlíčky (ty z nekynutého těsta), zapomněla jsem Ti to napsat, že byly naprosto úžasné, malý je taky papal o sto šest, takže už je mám zařazené v kategorie oblíbené. :-) A navíc to byla taková dobrá svačina. Stačilo je vzít pěkně do sáčku, nikde se nic nedrobilo, nesypalo a šlo se na procházku. :-)

    OdpovědětVymazat
  31. ja taky rada zacinam den se sladkou snidani, ted posledni dobou si na tom davam zalezet tak, ze se uz tesim vecer v posteli, jak budu snidat:)))
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  32. Jak se dělá ta BeBe střecha? Přítel nemusí sladké, ale tohle by mohl zvládnout! Vez,u vaničku tvarohu, přidám do něj cukr, a pak už jen poliju přes banán na světlých a tmavých BeBe sušenkách...akorát mi není jasné, jak udělám ten tvar, aby byl banán vprostřed, normálně to zkusit poskládat (jak když stavím karty) na talíři? a jak pak s krájením, změknou ty BeBe? :)))) díky!

    OdpovědětVymazat
  33. Bože ty tvoje dobroty...máš skvělý snídaně Markét! a ta kokosová čokoláda...

    OdpovědětVymazat
  34. Tedy větou "tak sakra vstanu dřív" jsi mě rozsekala :-D Já vstávám v 5 hodin takže bych asi měla vstávat kvůli snídani ve 4 :-D :-D :-D Jakkoli bych mohla snídaně milovat, spánek miluju mnohem mnohem víc a taky si myslím že tělo ho potřebuje víc, než honem do sebe natlačit kaši :-) Takže ani nápad! Já si klasické domácí snídaně můžu dopřát jen o víkendu, jinak snídám v práci, kde to jistí bílý jogurt s banánem nebo jablíčkem, či müsli tyčkou. Ale dřív než 2-3 hodiny od probuzení do sebe nic nedostanu, to moje tělo ještě protestuje a je jaksi pořád ve spánkovém režimu :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Bez snídaně už nikdy! :D Nikdy nepochopím ty co na to "nemají" čas, bože co to komu udělá vstát o 5-10 min dřív? -_- udělala jsi mi chutě na BeBe střechu! :D Tu jsem už dlouho neměla

    OdpovědětVymazat
  36. Krásné inspirující fotečky :-)
    Díky za ně.
    Bez snídaně to fakt nejde.
    I když ráno prostě nemám hlad. V 99% případů. Ale i tak snídám, pravidelně.
    Bebe střecha je mňam. Příští víkend ji vytvořím. Rodinka bude happy.

    OdpovědětVymazat
  37. ale ne! já chci ráno k snídani do kaše banán!! už týden jsem bez něho a nemám ho v lednici!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. banán stráca svoje vitamíny, tým, že ho strčíš do chladničky

      Vymazat