úterý 29. května 2012

RychloRizoto

Já vím, já vím....pravé italské rizoto je z kulatozrnné rýže...ale tohle rizoto není ani pravé, a už vůbec ne italské :D Je to jen rychlovka, co si ráda a často dělám k obědu :) Ale tu kulatozrnnou musím taky někdy zkusit .)

Budete potřebovat :
cca 80g rýže
žampiony
cibulku a česnek
trošku mléka
koření nebo bylinky, sůl a pepř


Rýži uvaříte podle návodu ( já mám nejradši tu ve varných sáčcích, ta se mi ještě nepovedla připálit :D ), na trošce oleje nebo másla orestujete cibulku, přidáte nakrájené žampiony a podusíte je. Až je rýže hotová, přidáte ji do pánvičky k žampionům, zalijete troškou mléka ( dávám tak 4 lžíce, ale kdo by to chtěl mít ještě lepší, byla by dobrá i smetana ), přidáte utřený česnek a koření ( používám čubricu a čerstvou bazalku ), promícháte....a oběd je hotový! :)

Máte rádi rýži? Jaký je váš oblíbený recept na rizoto?:)

7 komentářů:

  1. Já bych místo hub použila kuřecí masíčko a bylo by to dokonalé :) Houby mi nějak nejedou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám naopak houby moc ráda, ale kuřecí maso by tam samozřejmě taky šlo:)

      Vymazat
  2. Já mám rizoto moc ráda i rýži. A nejvíce právě tu kulatozrnou :D Ona není takový sypká, spíše "mokrá" a to mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já zrovna dneska konečně pokořila normálně vařenou rýži. Vždycky sem dělala tu v sáčcích a ta mi moc nejela. Dělala sem jasmínovou, nechala sem jí převařit a je pěkně lepkavá. Mňam. Rizoto je nejlepší to od maminky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji rýži! Mohla bych ji jíst pořád :D a hlavně rizoto zbožňuji. To tvé vypadá úplně strašně lákavě. Mám ráda žampiony v jakékoliv podobě :D. Jakou rýži používáš? Myslím jako značku :) nezkoušela jsi někdy jasmínovou?

    OdpovědětVymazat
  5. Miluji pravé italské rizoto (risotto). Jemné, krémové, parmazánové... Mmmm. Minulý rok jsem se o takové pokoušela a myslím, že se mi povedlo. Koukni na: http://drobecky.blogspot.cz/2011/03/rizoto-x-risotto.html

    OdpovědětVymazat