neděle 30. března 2014

Mikulov

Eat run love?
Jsem si toho vědoma, název poněkud nešťastně zvolený a lehce debilní.
Jím sice neustále, miluji taktéž, ale že bych běhala nějak často se zrovna říct nedá. Místo tohoto utrpení dávám přednost jinému utrpení úplně jiným sportům, ale co si budeme povídat, eat-mlácení do boxovacího pytle-love nebo eat-věším se na lanech-love by znělo ještě hůř.
O poznání lépe by jistě sedělo eat-wine-love.
A nebo ještě lépe, wine-wine-wine, třeba jako teď.
S mým mužem na sebe nemáme přes týden zrovna moc času a volné víkendy jsou taky spíš zázrak, a tak když se objevila volná sobota, chtěli jsme si to spolu pořádně užít. Předpověď počasí byla velmi sympatická, což si přímo říkalo o nějaký výlet.
A kam na Moravě vyrazit? O tom jsme nemuseli přemýšlet skoro vůbec - samozřejmě, že do toho nejhezčího města - do Mikulova!
Už o půl deváté nám odjížděl vlak z Brna.
Bylo mi zakázáno snídat doma, že prý si koupíme něco dobrého do vlaku (což mi hned připomnělo díl Deníku Dity P. "Vlakem" :D). Dalo to hodně práce, ale poslechla jsem.
Před nádražím stál stánek Kofi Kofi, takže se mi hned rozzářily oči a běžela jsem pro latté, tentokrát byla denní specialita s příchutí kaštanů.
V pekárně jsme koupili pudingovou taštičku a croissanty.
Sice dobrý, ale jak jednou upečete croissanty domácí, z nějakých z nádražní pekárny asi nadšením skákat nebudete.
A tohle zátiší s názvem Tačtička a špinavé okno je vysoce umělecké dílo, aby bylo jasno. Myslím, že bych se tím měla živit a vystavovat třeba v Tate Modern nebo tak něco.
Psala jsem to už několikrát, ale opravdu nesnáším, když si někdo pořád jen stěžuje a nadává, jak je to v ČR hnusný, jak tu nic není, ale v zahraničí je všechno ze zlata a nerozbitný skleničky k tomu.
Možná by ale stačilo vylézt ze zaprděnýho paneláku, přestat být nasranej na celej svět a jet se podívat na nějaké z tak krásných míst, kterých u nás máme plno.
Kdyby se mě někdo zeptal (ale zatím to nikdo neudělal :D) jaké místo mám v naší zemi nejradši, vůbec bych nemusela přemýšlet - Pálava!
Tuhle část Jižní Moravy mám prostě nejradši, je tu tak krásně - ty kopce, vinohrady, Mušovská jezera....a Mikulov, město s krásným historickým středem, Svatým kopečkem odkud je krásný výhled, a hromadou vináren a sklípků.
No a kdo by neměl rád film Bobule a víno?!
A Kryštof!
Napřed jsme se zašli podívat na náměstí a potom na jsme vylezli na Svatý kopeček.
Nebyl to sice žádný horolezecký výkon, ale moje nohy, které den předtím trpěly na náročné hodině TRX docela nadávaly.A výhled rozhodně stál za to.
(předstírám, že mi svítí slunce do očí,ale ve skutečnosti jen vyhlížím víno :D)
A protože už byl čas oběda a pan žaludek začal nadávat že má hlad, vytáhla jsem svoji elegantní a dospěláckou krabičku a v ní slané palačinky. Na přání pro pána, že prý když si je dělám pořád pro sebe, mohla bych se někdy i podělit. 
Ale moje tradiční vločková verze by asi neprošla.
A potom jsme se zašli podívat na další vyhlídku, pro změnu na Kozí hrádek, odkud je celé město jako na dlani.
....a taky je vzadu vidět Pálava (ty kopce, ne víno! I když....), kam jsme se tentokrát projít nešli, protože jsme tu nemohli zůstat přes noc, ale v létě to napravíme. Byli jsme tu už předminulé léto a udělali si výlet - z Mikulova autobusem do Pavlova a pěšky přes kopce zpátky.

Po procházce jsme si chtěli zajít na vínko do vinárny Dobrý ročník přímo na náměstí, kterou nám minule doporučil majitel penzionu, kde jsme bydleli, že prý je nejlepší.
Znalec nejsem, víno odborně rozděluji na chutná/nechutná, sladké/suché, bílé/červené.
A tady ta pálava patřila do kategorie sakra-moc-chutná-chci-další-a-další!
Jenže Dobrý ročník si oblíbilo více lidí a všechny venkovní stolky byly plné, tak jsme museli se smutným pohledem odkráčet jinam.
Do kavárny, kterou jsem si také pamatovala od minula.
Jmenuje se sice Zdravá, ale co se nabídky týče, žádné zrní a netradiční dobroty tu nečekejte, je to jen klasika s kávou, limonádama, toustama a nějakým tím štrůdlem. (ale spojená je s obchůdkem zdravé výživy)
A NEJLEPŠÍM řeckým jogurtem s medem a ořechy!
Takhle dobrý řecký jogurt jsem vážně ještě nikdy nejedla, byl krásně hustý, až tak, že by se dal krájet nožem. Ne jako ty, co se prodávají v supermarketu, sice za nekřesťanské peníze, ale tekuté jsou stejně jako obyčejný a málo tučný jogurt. Nuda.
A výběr kavárny nebyl náhodný - ze zahrádky jsme totiž měli výhled na Dobrý ročník a mazaně tak sledovali, jestli se neuvolní nějaké místo.
Strategie jak prase.
A naštěstí uvolnilo.
A tak jsme se po 2 letech zase setkali s tím nejlepším vínkem.
Nejlepší bylo možná i tím místem, kde jinde by mělo chutnat víno tak dobře, než v samotném srdci vinařství? (ooo já jsem dneska zase poetická :D)
Ale nebudu kecat, víno mi chutná i doma v obýváku. Nebo ve městě na kašně. A v parku.
Potom jsme šli znovu na náměstí, udělat tradiční turistické fotky....
A pak se to stalo zase.....
Ze stánku na nás volalo vínko.
Za příjemný peníz. 
A navíc hezky ze skleničky - zaplatíte zálohu 50 korun a nemusíte pít z kelímku.
A dvě deci tramínu ještě nikoho nezabily, žejo.
A vím, že se budu zase opakovat - ale tohle byl ten nejlepší (a nejsladší!) tramín, co jsem kdy pila.
A pak už nás čekalo jen nádraží a vlak směr Brno.
A na závěr ještě nějaká ta moudra. To si zapamatujte do života, milé děti.
A tohle je přesně můj případ - když mi nechutná ovoce v původní podobě, nedá se nic dělat a vitamíny jsou potřeba...

P.S  A jestli vám nebylo 18, nic jsem neřekla!
P.S. 2 A kde se líbí nejvíc vám? Jaká část republiky je vaše nejmilejší? A byli jste na Pálavě?
P.S.3 Článek napsán po pouhé deci tramínu. Tatínek má narozeniny.
P.S.4 A to mě tak jako tak omlouvá!

73 komentářů:

  1. Ach ta první fotka ♥♥
    Markét doufám, že co nejdříve bude v Tate celá taštičková expozice!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Já ti tu Moravu tak strašně závidím! Těch našich Krkonoš už jsem překoukaná a raději bych se celé volné dny dívala na vinice a popíjela víno stejně tak, jako ty. :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já zase závidím Krkonoše, tam bych jela ráda hned! :)

      Vymazat
    2. já bych se našeho českého švýcarska nemohla překoukat nikdy... Pálava skvělá na vínko a vynikající na výlety na kole... ale pro mě osobně - kopce jsou kopce - obzvlášť ty naše pískovcové a o kousek dál čedičové... (akorát na tom kole to tu bolí :-D)

      Vymazat
  3. Miluji jižní Moravu ♥ Máme tam rodinu, takže ty nejkrásnější místa máme taky projeté a vždy se tam ráda vracím :) Vypadá to, že jste měli fakt parádní výlet. I na to víno jsem teď trochu dostala chuť a to se tak často nestává! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Má kamarádka bydlí v oblasti Podluží, takže do Mikulova to má motoráčkem cca 20 minut. :) Loni jsme si udělaly výlet do Mikulova a já se naprosto zamilovala! Letos tam určitě pojedu znova, protože to místo je neuvěřitelně kouzelné! :) CELÁ MORAVA JE ÚŽASNÁ!

    OdpovědětVymazat
  5. S pritelem jsme si Palavu take oblibili, a to ani nejsme vinari :) Poprve jsme jeli oslavit vyroci, podruhe jsme si pribalili kola... Je tam uzasna sit cyklostezek. Ta v Lednici je asi nejkrasnejsi, jakou jsem u nas zatim videla,doporucuju!

    OdpovědětVymazat
  6. Ta snídaně do vlaku je super nápad, ale asi bych si stejně musela vzít svou :D Moc, opravdu moc krásné fotky :) A ta taštičková z vlaku se mi náhodou fakt líbí! :D

    OdpovědětVymazat
  7. První co jsem po přijuchání dom musela udělat bylo rozhodně otevřít tenhle článek. A zasnít se. Že s tebou rozhlížím do té krásné krajiny. A cestou zpátky se stavím pod kozím hrádkem u pana Solaříka, hlavně bez vody! :-D V létě tam rozhodně, rozhodně zase musíme! A musím říct, že tobě to ve společnosti pálavy sluší ještě víc jak jindy a to je fakt co říct. No jistě jste se s jinochem museli mít krásně :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Táta včera donesl 25l živýho vína, takže mám pocit, že ze mě bude brzo alkoholik :D (ale červený je na zdraví, takže máme omluvu!)
    Jinak na Pálavě jsme byli v létě s přítelem (ačkoliv spíše po kopcích než ve městě), a bohužel zrovna nevyšlo počasí (není nad to vylézt na nejvyšší kopec a dočkat se průtrže mračen :D), takže vzpomínky mám spíš negativní. Ale až v létě někdy bude čas (jakože spíš nebude a budu dohánět anatomii :D), tak si udělám taky konečně den volna a někam tam znova vyrazím :)

    OdpovědětVymazat
  9. Díky za super nápad, kam na výlet:)) Sice s přítelem ani jeden víno nepijeme, ale na projití se a hezký den to je jako dělané:))

    OdpovědětVymazat
  10. Byli jsme tam vloni, mám fotku naproti ze zámku s kopečkem v pozadí... :)
    Doporučuju v okolí tenhle hotel: http://www.spa-hotel-miroslava-lednice.rs-hotel.net/
    Mám pocit, že jsme tam byli dokonce přes nějaký slevový portál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip! :)
      Mně se moc líbilo zase tady - http://www.pensionsebastian.cz/ubytovani.php :)

      Vymazat
  11. Jéé..tam je krásně!!Bydlím tááák dalkeo, ale žlutý kamarád mě rád sveze :D, tady v Praze je to sice hezké a oproti ostatním hlavním městům i poměrně zelené a zaparkované (ne, nemyslím zaparkovaná auta, myslím, že je tu hodně parků..aneb ochutnávka z mého bláznivého slovníku :D), ale vínko nemají u každého stánku za 50 korun !!A když už tak je to obarvená voda..když si chceme udělat s přítelem hezkej večer, tak musíme jít někam kde není nejlevněji,abychom si sosli..ale Prahu jinak miluju, měla jsem tendence na ni nadávat (špína, smard, auta..ale třeba takopvá Paříž ehm..o Itálii ani nemluvím) ale cestovala jsem a poznala, že všude hezky,ale Praha je Praha..ráda se procházím ve starších čtvrtích a nechápu lidi, co ani nezvednout hlavu, aby viděli ty krásné domy, jen zarytě koukají do chodníku a tam krásu Prahy opravdu nenajdou !!Ráda chodím do Cihelny, příjemné restaurace v Kralíně (kozí sýr, z pekanovými ořechy a brusinkami..slintám), která má výhled na kostel sv.Cyrila Metoděje, krásnou, honosnou tavbu..když už je šero, tak je to nádhernej pocit..ale babičku mám z Šumavy-u Lipna, a tam je taky moc hezky,ale je to také moc moderní oproti druhé babičce..druhá babička je z Moravy, z malé vesničky a ta je taková ta babička, s prošedivělým drdůlkem, zástěrou a pořád něco vaří-a moc jí to jde, taky mluví náhreným nářečím-něco mzi slovenštinou a čímsi..když jsem tam tak se posunu v čase, vypnu si mobil, pc nechám doma a jsem tam jen já s babičkou a krásná příroda!!Bydlí blízko lesa a tak chodíme na maliny a borůvky, má i kozu..jako malá jsem se tam měla jako v pohádce, kozí mlíko k snídani, borůvkový koláč s borůvkami z lesa, meltu a to se jedno na zápraží a taky babička peče nej-nej-nej-lepší poctivý domácí chleba a s domácím tvarohem a pažitkou ze zahrádky, je naprosto bezchybný,vždycky se tam těším jako malé děcko!!
    A Markét, tobě to moc sluší (i přítelovi,ale je mi jasné-už jed zadaný :D ), taky se těším až si někam s přítelem vyrazíme, ale asi tak daleko to nebude...ale mě se stačí podívat z okna na stověžatou Prahu a hned se mi zvedne nálada, ale ně že bych nejela dál..příště jedu dobrovolně jalo nosič a obstarávač taštiček :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, to je tak milý komentář! :)
      A Praha je nádherná, tam bych se bydlení taky vůbec nebránila - a přesně tak, Paříž je mnohem špinavější, až mě to překvapilo! Všude se holt dá najít něco špatnýho a něco hezkýho, a je potřeba si víc všímat toho druhýho, život je pak hezčí, než jen být nasranej na celej svět :)
      a slovo "zaparkované" je nejlepší :D

      Vymazat
  12. Tož cerko, tos měla napsat, že pojedeš k nám do Mikulova! :D Ráda bych blondýnu potkala při výšlapu na kopeček (lahvinka milučkého domácího samozřejmostí!) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ooooo to radši neříkej, nebo mě budeš mít na krku! :D

      Vymazat
    2. Markétko, jsem moc ráda, že se ti u nás líbilo :-)). Jenom malá oprava, ten kopeček co je vidět z Kozího hrádku není Pálava, ta je okus dál, ale Turold, mám ho pár metrů od domu .-). Hezky vám vyšlo počasí :-) na ten super výlet :-). L.

      Vymazat
    3. Jee, děkuju, myslela jsem si, že Turold se jmenuje jen ta jeskyně, ale nevěděla jsem, že celý kopec :)

      Vymazat
  13. Svatá pravda, moje slova - je třeba přestat vrčet a kritizovat a hledat krásu. A jak si tak pročítám tvůj blog, je vidět, že ty to prostě umíš, udělat si život pěkný. :) To je mi na tobě (kromě tvého jména, pochopitelně...) nesmírně sympatické.A víš co, já vůbec nezávidím (ten jogurt, wine-wine-wine) vůbec...! Protože je to koneckonců na mě, co se sebou udělám, jen je třeba začít konat a přesta slintat nad fotkami, že ano.

    Mé nejmilejší místo je samozřejmě u nás, v Beskydech, když se za jasného počasí můžu rozhlédnout kolem s pocitem, že sem patřím. Ale o Mikulově žádná, výhled je famózní a ovíněný stav je takřka povinností, kterou si minimálně mí rodiče berou k srdci a každý podzim roztáhnou křídla a odlétají na několik dní tam na jih.

    No nic, já končím tento rozsáhlý literární výtvor a ty se měj hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc za milý komentář Market! :)
      Beskydy jsou taky nádherný, jako malá jsem tam jedzila každý rok na hory a moc se mi tam líbí. Vlastně v celé republice máme tolik krásných míst!:)

      Vymazat
  14. nejlepší je ta fotka s hello kitty krabičkou :D :D ta by se hodila do cestopisného časopisu !!! ♥

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to ti teda pěkně závidim :(. Mikulov miluju z celý ČR asi nejvíc, měla jsem tam rodinu, mají tam penzionek Pod Svatým Kopečkem, sice se rozvedli a vede to tam už jen teta ale furt to tam miluju, zažila jsem tam každý léto, ale už jsem tam kotel dlouho nebyla :(. Takže po maturitě je jasný kam jedu, vyjdu si zase Kopeček (je z něj vidět na zahradu a vinice u tety :)) a využiju Tvé tipy :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tam jsme se jednou chtěli ubytovat, ale bylo plno :D

      Vymazat
  16. Mikulov je krásné město máš pravdu ,minulý rok jsme si tam taky s přítelem udělali jedno denní výlet na kole....projeli dědinky a zakončili v Mikulově a doufám,že letos nám to na Pálavu vyjde znovu ,ale učitě přes noc :-)

    OdpovědětVymazat
  17. taky nemám ráda to stěžování...když se chce, tak si to člověk může udělat hezké všude

    OdpovědětVymazat
  18. já bydlím severně od Prahy a na Moravě jsem byla vloni poprvé, ale jen letem světem jsme projížděli přes Brno dál a dál na jih..letos to určitě napravím! :) a musím uznat že je tam krááásně, úplně z tý krajiny dýchá pohodová atmosféra :)

    OdpovědětVymazat
  19. Bože, ta první fotka... je naprosto geniální!!! Moc se povedla! :) Moje babička bydlí kousek od Mikulova, ale takhle jsem ho ještě neviděla, budu to muset napravit :))

    OdpovědětVymazat
  20. Já si udělala výlet ze středních Čech do Mikulova včera, ale bohužel jsem neměla moc času, stačilo mi projíždět autem kolem, už se moc těším, až si udělám výlet na Pálavu:) Jinak já miluju Sázavu, sedět u chaty, u jezu, grilovat nebo si číst...taky velká paráda:)

    OdpovědětVymazat
  21. Mikulov miluju! Byli jsme tam dvakrát...škoda, že to máme tak daleko!:-/

    OdpovědětVymazat
  22. V Mikulově jsem byla v létě, dokonce i ve stejné vinárně jsme si tm dávali víno :) Bylo to boží, nemůžu se dočkat, až se letos na Moravu vrátíme :)
    Krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
  23. Škoda, že máme Moravu tak daleko (Praha), je překrásná! Fotky jsou nádherné!

    OdpovědětVymazat
  24. V Mikulově jsem byla jako mala a moc se mi tam líbilo, ono Morava je kouzelná, ale to každá část republiky má své kouzlo. Já mám řada jižní čechy se svými rybníky:-)

    OdpovědětVymazat
  25. Krásné fotky! V Mikulově se mi moc líbí, je to krásné město a ta vína tam...už jsem ti psala na instagramu jakou mám slabost pro Šimáka... Jak bych si ho teď dala! :)))

    OdpovědětVymazat
  26. Pocházím,bydlím a šťastně si ,,vínečkuji" na Moravě, takže jsme moc ráda, že se ti líbí :-P
    Já zbožňuji Prahu. Nedávno jsme s přítelem strávili víkend v centru Prahy a jenom jsem si utvrdila, že za krásou města a bohatou historií, která polechtá po duši, nemusíme jezdit daleko :-)
    A víš co se mi líbilo na tvých fotkách z článku nejvíce? krabička na sváču a jogurt s ořechy (Kde jídlo, tam i moje pozornost :-D )

    OdpovědětVymazat
  27. Na Palavě jsem byla před dvěma týdnama, už pěkně kvetla a počasí bylo nádherný, takže super výlet, ale pro mě to zas takovej výlet není, když ji mám skoro za barákem:D ale naprosto chápu tvé nadšení, Jižní moravu bych za nic nevyměnila, tady je prostě krásně. A jako milovnici vína bych ti doporučila nějaký košt, teď jich bude v okolí Brna (pod Brnem) spousta.

    OdpovědětVymazat
  28. Market, nenapsala bys mi prosim, ve kterem penzionu jste predtim bydleli? Inspirovalas me k navsteve, ale ja to mam z Prahy dal...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. rozhodně můžu doporučit pension Sebastian - http://www.pensionsebastian.cz/ubytovani.php
      Je to hned pod Svatým kopečkem, moc pěkné ubytování a navíc byl super i pan majitel - doporučil nám kam zajít, kde je dobré víno, a dostali jsme mapu :)

      Vymazat
  29. Krásné fotky :-) a víno je přece zdravé! :D
    Jižní Morava je nádherná, vždycky se mi tam vybaví film Bobule (No, byla jsem tam všehovšudy třikrát, ale stejně :D )
    Jinak mně se hrozně líbí Šumava tam jsem byla víckrát, jelikož to mám blíž než Jižní Moravu, takže doporučuji :)

    OdpovědětVymazat
  30. Moc ti to..teda vám všem (ty, přítel a vínko :D ) sluší!!Krásný článek..zase relax!!
    A jen jsem se chtěla zeptat..co si tak dáváš na večeři? Já večeřím už několik měsíců to stejné (trochu mražené zeleniny ze sáčku, vajíčko a někdy si dám rýžový chlebíček) a už mě to omrzelo, ale nějak mi chybí inspirace a říkám si:dej si něco jiného, dobře až zítra..a tak to říkám už několik dní a tak jsem se chtěla zeptat co si tak dáváš na večeři ty? ..někde ve střípkách jsem četla, že si nejčastěji dáváš 4 cornies..ty mám moc ráda, ale asi je nejíš suché, že a tak by mě zajímalo (promiň, že se tak vyptávám...)co si na něj tak na večeři dáš??A nebo co teda večeříš?
    Omlouvám se, že se vyptávám na takové věci,ale opravdu by mě to zajímalo, já bych si klidně jedla dál to své zažité,ale říkám si že změna je život :D
    Předem děkuju za odpověď a chci ti říct, že jsi moc milá a tvůj blog si ráda přečtu..jsi ohromný talent (bez legrace) a překvapuje mě, že to nestuduješ..nějaké noviny bys mohla učinit moc šťastnými, ještě by se o tebe servali :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju!

      A k té večeři, taky nejsem zrovna inspirativní protože točím pořád to samé :D Buď ty cormies/knackerbroty s lučinou a bohatě obložený šunkou a sýrama a k tomu zeleninu
      - nebo míchaný vajíčka (někdy i s tvarůžkama, mňam!) se zeleninou
      - nebo tvaroh s oříškama, ale to jen když nemám moc hlad, a nebo si to dávám jako druhou večeři
      - nebo salát z kukuřice, okurky a jogurtu a k tomu sýry/maso/tofu
      - nebo cuketu/brokolici zapečenou se sýrem a vajíčkama, a nebo jen cuketu na pánvi a k tomu třeba sýry, tofu, maso...
      - nebo maso a zeleninu
      - nebo květákový mozeček
      .....a pořád a pořád dokola, nejčastěji ale asi ty vajíčka a cuketu nebo knackerbroty:D
      No a občas samozřejmě i nějaké to vínko a dobroty k tomu, v takových případech nic neřeším :)

      Vymazat
    2. Děkuju moc!!
      A že nejsi inspirativní?,HA!! Takových možností, jsi geniální..taky jsem zvyklá na lehčí večeře , ale logiku musím používat na jiné věci než je otázka :co na večeři :D
      Vždycky mi dělalo problém vymyslet něco menšího,ale zároveň aby to nebylo málo syté a výživné,aby to bylo tak akorát ..a sýry jsou skvělý nápad??
      Opravdu děkuju, že jsi mi odpověděla a dala nápadité typy (asi to zní podlejzavě ..!),ale vysvobodila jsi mě ze zajetí vajec,mražené zeleniny!!
      Všechno zkusím a než to prostřídám, tak se bude psát další rok!!
      A ještě jenom jsem se chtěla zeptat (ano, zase :) )..jaké sýry si kupuješ?..kupuješ je někdy v sýrárně (nevím proč,ale Moravu mám spojenou nejen svínek,ale i sýry..asi že dohromady je to tak chutné :D)?Já totiž jedu zítra (sice pracovně,ale proč nespojit práci se zábavou?)do Brna (už jsem tam jednou byla a moc hezké město,ale soudila jsem jen přes okýnko autobusu..)a ráda bych si nějaký sýr (a hlavně víno a víno a víno a víno..a abych nezapomněla ještě víno!!)přivezla, neznáš nějakou dobrou sýrárnu (v Praze jich moc neznám-jo vlastně jednu a ta je strašně drahá-asi si od Brna slibuju příliš..)..
      Ježiš..já jsem se zase rozkecala, ty mi odpovíš tak krásně, přehledně v bodech a já to melu pátý přes deváty..omlouvám se!!

      Vymazat
    3. Omlouvám se, ale nebyla jsem včera už na blogu, tak jsem nemohla poradit :(

      Ale do sýrárny chodím často, máme ji v Brně na Zelňáku, tu kde mají Gran Moravia - a kupuju tam hlavně brusinkovou syrovátku, Gran Moravia, ricottu....a pak italské sýry, u kterých názvy neumím :D Ale nejradši mám všechny uzené a kozí :)

      Vymazat
    4. To nevadí, ale jsi moc hodná..tak příště!
      Zeptala jsem se nějaké paní na ulici co mluvila nějakým nářečím ,nebo to ani nebyla češka (ano jedu do města nářečí a symbolicky padnu hned na jednoho co tak mluví..), bylo mi trapné jí říct, že nerozumím a ať to řekne normálně..a až jeden pán mě poslal na nějaké náměstí do vinárny, kde měli i sýry, sice moc ne, ale kromě hooodně vínka mám i nějaký ten plísňák :D
      Ale děkuju moc za radu, zase tam brzy pojedu, tak se budu už rovnou ptát na Zelňák a půlku krámku si odvezu s sebou :D

      Vymazat
  31. Na Palavu jsme chteli s pritelem uz loni, ale nejak to nevyslo. Je tam fakt krasne! :))
    Ja mam Ceskou republiku rada a vseobecne se mi libi turisticka mista typu Hluboka, Dobris, Cesky Krumlov, Mikulov, Buchlov a spousta dalsich. Mam rada nase pamatky i krajinu. :))

    OdpovědětVymazat
  32. je to krásné místo :) pěkné

    OdpovědětVymazat
  33. Miluji tu naši jižní Moravu, ale jestli si myslíš, že Mikulov je nejkrásnější, tak to jsi ještě nebyla v Lednici! ♥ Určitě se tam jeďte s přítelem podívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lednice je taky krásná, byla jsem tam, ale Mikulov u mě stejně vede - ale i tak je Lednice v plánu na příští výlety! :))

      Vymazat
  34. Jsem z Moravy .. takže se mi hrozně líbí v Praze :D ale tak jde tu spíš pocitově, že se o tebe nikdo nestará a navíc je to fakt krásné město, které vždy něčím překvapí. Jižní Morava je krásná, o tom nic :) když jsem přijeli Japonci na dovolenou .. pomalu ani nedýchali z toho kolik tu máme místa .. a kopců.. a prostě jenom polí a luk. To oni z Tokia neznali :D
    A.

    OdpovědětVymazat
  35. Dneska jsem celej den protivná jak ...., ale ty tvoje články jsou prostě přesně podle mého gusta, zvedaj mi láladu a opravdu se při nich culim jak blbeček, ď! :D Moc krásný fotky, Moravu ti moc závidím, musí bejt skvělý tam bydlet. Chtěla jsem se dostat alespoň na VŠ do Brna, ale nevyšlo to :( v příštim životě ale!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikki, to mě tak těší! :)
      (teda to že ti to zlepšuje náladu, ne ta VŠ:D)

      Vymazat
  36. Moje nejmilejší město je Praha, ale jsem vždycky nadšená, když si vyjedeme jiným směrem ... a i dvě dvojky vína nikdy nikoho nezabily :)

    Úplně jsi mi udělala chutě ... na takový výlet :)
    A ta první fotka? Woooow.

    www.theclarkysworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  37. Haha, koukám, že máš muže taky po operaci předního křížovýho svalu. :D Všude stejný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. má operovaný koleno, dokonce dvakrát....ale jizvy jak kdyby ho napadl žralok :DD

      Vymazat
  38. Krásný článek a ty fotky...hned ti to výletování závidím :-D
    V Mikulově jsem už párkrát byla a celkově na Pálavě a jihu Moravy, je to tam opravdu krásné :-) Zrovna minulé prázdniny jsme tama na kole projížděli cestou z Lednice do Znojma :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Moc pěkný článek :) v Mikulově jsem se ještě podívat nebyla, jen když jsme tama měli cestu autem, ale to se asi nepočítá :D.

    OdpovědětVymazat
  40. Markét,tak jsem zkusila tvůj oblíbený kuskus!! A tentokrát se povedlo, bylo to moc dobré..ale bylo toho hróóźně mooc!!Neříkej mi, že taková křehká blondýnka spořádá takovou porci jídla..ehm, dobrá bez mučení se tedy přiznám, taky jsem to zvládla (a ani mi to nědělalo zase takové potíže)..dokonce chutnalo i přítelovi, který , když jsem mu oznámila, že jsem mu uvařila oběd, se zděšeně zeptal ,,co jsi zničila tentokrát?",ale moc si pochutnal a zničená teflonová pánev z minula zapomenuta :D Dala jsem tam půlku hermelínu figura a sušená rajčata (která byla sice nějak moc kořeněná, ale to se přežije :) )..děkuju za skvělý tip!!Moc mi to zachutnalo a asi budeme mít podobnou úchylku..a ani nemusím psát, co bude zítra k obědu!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, to jsem ráda že chutnal! :)
      A právě na tom je nejlepší, jak je toho hoooooodně a přitom ne až tak moc sytý, doma vždycky koukají jak je možný že to sním, a to mě baví a jen se láduju :D

      Vymazat
  41. Tak to jste měli krásný výlet,pěkný fotky :)

    OdpovědětVymazat
  42. Mikulov miluju! Sice bydlím nedaleko něj, ale moc často se tam nedostanu... Krásné fotky! Taky je tam na hlavní Strasse kantýna, kde mají boží chlebíčky!

    OdpovědětVymazat
  43. Marta
    První fotka je nádherná:-)
    Já miluji Rožnov a Luhačovice.Jižní Morava je nádherná - Vranovská přehrada - snad lepší než moře:-)

    OdpovědětVymazat
  44. Opět nádherný fotky! <3
    Tyto tvoje články mám ze všeho nejradši! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Ahojky Markét, prosímtě: kolik si dáváš cca těstovin a kupuješ celozrnné ? Díky Vlasta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, odhadem asi tak 80 gramů, a když si je kupuju sama tak spíš celozrnné (super jsou z Lidlu nebo DM), když mám oběd od mamky tak klasické :)

      Vymazat
  46. Markét, TY JSI ALE KOČKA :) !! Moc ti to sluší a článek jako vždy na výbornou s hvězdičkou :D¨

    Mimochodem jsem koukala, že si často na večeři pochutnáváš na cornies-ty já přímo miluju, ale zavřeli mi moji oblíbenou zdravou výživu za rohem ..bůů..hledám kde můžu, ale v obchodech mají jen takové ty čtvercové, teňoučké, ale koukala jsem, že ty máš ty mé kulaté-mé oblíbené fešáky, kam pro ně PROSÍÍÍM chodíš..už mi chybí kluci :)

    P.S.: taky jsem koukala (ano, čtu pravidelně :) ), že si dáváš k večeři často sýry, kolik si jich tak přibližně dopřeješ ?!

    Děkuju a opravdu ti to hrozně sluší, krásně se k sobě s přítelem hodíte..jste takový..stejní ?! A super oblečení (hlavně to tílko-a brejle, odkud je prosím máš?)!!A ještě budu zvídavá..ty jsi přírodní blondka , nebo se barvíš ?

    Tak teď jsem vyčerpala své dotazy a už dám KONEČNĚ POKOJ :D

    Jo a ještě se představím..Jana z Prahy, co miluje kickbox :) (a pořád se na něco ptá a píše smajlíky, jak sis mohla všimnout..a taky je otravná, ale to jsem holt já no..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc!
      A cornies mají u nás v Brně normálně ve všech obchodech, kupuju je hlavně v Bille, ale viděla jsem je i ve Sparu nebo Globusu :)
      Ale u sýrů vůbec nemám odhad, pokaždé je to jinak, ale nemám žádné měřítko, podle čeho bych si dala - prostě pořádně obložím ty kanckerbroty nebo tu zeleninu (a taky hodně ujídám jen tak :D)
      To tílko mám už 3 roky, ale je z HM, a brýle z letních slev z Calliope. A takhle barva není moje, barvím se (teda maminka:D), moje přírodní je taková ta "pochcaná sláma"

      A kick box je super, chodím na něj každé úterý v rámci školního tělocviku.
      Měj se hezky! :)

      Vymazat
    2. ahojky,
      můžu se zeptat jakou barvu používáš?

      Vymazat
  47. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  48. Morava je krásná o tom žádná, já z ní pocházím, takže utíkám do města :D Ale moc ráda se tam vracím, připadá mi, že je tam taková jiná atmosféra :)

    OdpovědětVymazat
  49. Tak to jsi mě velmi potěšila! Pálava je jako můj druhý domov a jezdíme tam každý víkend a prakticky tam trávíme celé léto ♥

    OdpovědětVymazat