pondělí 30. června 2014

Letní důležitosti

První prázdninový den už máme za sebou. Ne že by pro mě oficiální začátek prázdnin něco znamenal, už nějaký ten pátek si ten papír s jedničkama a pětkama domů nenosím, nicméně tak jako tak už jsem dlouho naladěna na letní, prázdninovou notu.
A stejně tak letní bude i dnešní článek.
Plný samých životně důležitých věcí, a ještě duchaplnějších fotografií.
Třeba jako nápadité aranžmá plavky-knížka-brýle.
Ano, je to skoro tak oduševnělé, jako kdybych například vyfotila zátiší s časopisem Elle, nohama nahoře a ledovou kávou v ruce. S hashtagem relax a chill, pochopitelně.
No nic, chtěla jsem si vyzkoušet, jaké je to být opravdová blogerína.
A když už tu ten skvost tedy je, velmi nenápadně se pochlubím, co mě čeká tohle léto. 
Musím se držet, abych radostí neběhala po pokoji a nekřičela "jabadabadůůů" jako Fred Flinstone, protože se TAK těším!
Ale abych pravdu řekla, co se týče Španělska, jsem největší nevzdělanec. Když se řekne Barcelona, v hlavě mi naskočí jen Gaudí, churros, moře, tapas. Vicky, Cristina.
A Španělsky neumím ani slovo. Když tedy nepočítám přípitek arriba-al centro-adentro neboli nahoru-doprostřed-do sebe. A to se hodí!
Jo a taky vím, že jedno španělské přísloví praví, že když posunete sklenici s alkoholem na stole jako by do kruhu, nikdo s vámi tu noc nebude spát.
Údajně.
No....praktické....Erasmus vás obohatí o samá moudra.
A proto budu moc ráda, pokud mi třeba doporučíte, co v Barceloně rozhodně navštívit (památky ne, průvodce si přečíst umím), co ochutnat, na co si dát pozor, kam na nákupy a tak. 
Klasická válecí dovolená ve stylu týden se vorvanit na pláži mě už neláká ani trochu, mnohem radši toho víc poznám a pochodím, ale to neznamená, že bych se v Barceloně ráda nesmočila v moři, určitě si u něj i na chvíli odpočneme....což byla skvělá záminka pro to, koupit si nové plavky!
Sehnala jsem je v obchodě Cropp town, úplnou náhodou, od svých rádoby skejťáckých let, kdy jsem si tam kupovala mikiny a volná trika už tam totiž už moc nechodím. Což je škoda, protože je vidět, že ani Cropp se nezasekl jen u mikin a teď tam najdete i krásné kousky, včetně krásných sukní a šatů.
A příchod léta si žádá i příchod letních oblečků do šatníků.
Všude jsou teď slevy, a já nakupuju jako šílená (už s tím ale končím, opravdu!)
Třeba nejkrásnější bílé šortky ze Zary, kterým jsem odpustila i to, že byly docela drahé i po slevě....ehm "slevě", jak je pro Zaru typické.
Lehoučká tílka na tenká ramínka z New Yorkeru byla ale levná opravdu. Tak, že jsem se ani nemusela rozhodovat, která barva je lepší.
Ale když už si něco kupuji, jsou to věci, co opravdu nutně potřebuji. Třeba kožené sandálky, které na mě překvapivě opět čekaly v Croppu.
A nebo pruhované legíny s květy.
Život bez pruhovaných legín s květy by totiž nebyl možný!
A byly ve slevě. V Tezenis. Místo 399 za 199.
Tak!
Vtipný je, že jsem si je koupila zrovna já. Největší odpůrce nošení legín mimo domov a tělocvičnu.
Já, která vždycky obracím oči v sloup, když vidím na ulici nějkej ten měkkej zadek, třepající se v legínách bez špetky soudnosti.
......a pak jdu, a koupím si je. 

A před i po nákupech je samozřejmě potřeba doplnit energii.
A k tomu skvěle poslouží třeba ledové smoothie!
Ne že bych s příchodem vyšších teplot okamžitě začala žít jen ze salátků, zmrzlin a smoothie. Ani náhodou. To je pro mě ta nejděsivější představa. Bez normálního jídla bych asi umřela vyčerpáním na první hodině TRX. Nebo se na těch lanech radši dobrovolně oběsila.
Přesto ale v létě popíjím smoothie ve velkém.
Říkám tomu takhle vznešeně, ale ve skutečnosti jde jen o jeden mraženej banán, nějaké rostlinné (nebo i klasické) mléko a lžíci tvarohu.
Jednoduchý jak facka, ale pochutnám si na tom mnohem víc, než na nějaké zmrzlině.
A když už jsme u těch zmrzlin...
Tohle je další věc, ve které se nesetkám s pochopením. No dobře, každej na mě pak kouká spíš jako na mimozemšťana.
Zmrzliny totiž až tak nemiluju.
Jako malá jsem byla jejich největší požírač, to padly klidně tři denně, ale teď už mě to skoro vůbec neláká, ani kopečková, a nějaká vodová ovocná na špejli ještě méně. A jediný co mě baví na Magnum je ta čokoláda.
Jestli si dám jednu kopečkovou/točenou za měsíc, tak je to hodně.
ALE....jedna výjimka tu je. Míša! Největší favorit, kterého bych mohla jíst denně. A přesně to mám i v plánu na následující léto. A když zrovna není Míša, nepohrdnu ani falešným Mrožem nebo Kubou. Hlavně ale aby to byl tvaroh a čokoláda! S nějakou ovocnou dření na mě nechoďte!
Léto bez výletů? To by nešlo!
V sobotu jsme se s mým fešákem vydali do krásné Lednice. Hezky vlakem. Přes Břeclav (kde je ten nejlepší sekáč a já mám opět další svetry:D). Prošli jsme si zámecký park a krásné zahrady a na osvěžení si dali něco dobrého a studeného k pití.

A když říkám dobrého a studeného, je jasné co tím myslím. To nejlepší pití pro letní měsíce! (a nevím, jak si to zase obhájím v zimě:D).

Z minaretu Sultána Solimána byl krásný výhled na ještě krásnější Moravu - až k Pálavě, která mě mimochodem tohle léto taky čeká, už se nemůžu dočkat!
No a po příjezdu do Brna jsme si ještě zašli na jinou Pálavu, na tu tekutou. Nikam jinam, než do nejlepší kavárny, do Melounového cukru.
Cestovatelských plánů mám ale na léto více, kromě oblíbeného Mikulova mě čekají i minimálně dva výlety do Prahy (a párty-párty), pár dní v krásné Vídni a samozřejmě se musím podívat i na sever za nejmilejší blonďatou Térou.
Prostě ideální léto!
A kam se chystáte vy? :)

A co je nejlepší na výletování vlakem?
Přeci snídání po cestě!
Nechápu, jak někdo může říct, že se štěstí nedá koupit. Vždyť ho prodávají přímo na špinavém brněnském nádraží!
Je přeslazené, křupavé, polité javorovým sirupem a posypané pekanovými ořechy.
A když se k tomu přidá ještě kokosové kofi-kofi, vznikne z toho tak šťastný výraz, že si to ani nedovedete představit! :D
Celé léto ale nebudu jen na cestách, většinu času stejně strávím v Brně, což ale taky není špatné. Budu pracovat, užívat si kavárenského povalování, vařit, péct, číst, nakupovat, a především taky cvičit. Opět jsem s radostí vysypala peníze na měsíční permanentku, a tak můžu být v té tělocvičně plné potu a utrpení opět jako doma. A mimo to i bojuju s tyčí a tvářím se u toho jako pitomec.

79 komentářů:

  1. tvoje články vždy pobavia, vždy ich milujem a fotky sú super ! :) A na tej tyči ti to sekne a obdivujem ťa. Ja by som sa neudržala :D
    COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. wow vypadáš super na té tyči :-) pěkné fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jsi tedy pracant takhle při pondělním ránu! :) Na Španělsko ( a vůbec všechny cizí země/kraje) doporučuju prošmejdit foursquare.com :) Stačí zadat destinaci a vyjedou ti miliony doporučení, do jaké kavárny/klubu/restaurace/galerie zavítat :) Užij si výletování.

    Hezký den, Eliška

    OdpovědětVymazat
  4. Jakmile ctu nekde o tom, ze uz ma nekdo prazniny, mam chut brecet :D zkouskovy mame do pulky cervence, takze ja si jeste chvilku pockam a snad to nebudu tahat az do zari :D
    Nicmene na ten cropp jsi me solidne navnadila! Ja to mela zafixovany jako obchod "Kim, sem nesmis vkrocit", ale kdyz koukam na tve vydarene kousky, tak to beru zpet :) otazka je, jestli ja az se tam dohrabu, zbude i neco ve velikosti mensi nez 46 :DD
    A do Barcelony se taky chci moc podivat, snad mi to pristi rok vyjde, jsem pak zvedva na tve reporty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu držet palce, ať to máš co nejdřív za sebou!:)
      Já jsem tam právě taky nebyla strašně dlouho a ten obchod mě nelákal, ale jednou když jsem šla kolem ze cvičení jsem tam, ani nevím proč vkročila..............a byl to osud :D Plavky i sandály, který jsem sháněla asi měsíc! :D

      Vymazat
  5. Nuda, píšeš jak mentál. Neucelené.. apod...hnus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu na tom pracovat a jednou třeba i moje články budou tak stylisticky dokonalé a přínosné, jako tvůj komentář :)

      Vymazat
  6. Bezva úlovky ze slev (moc se mi líbí hlavně ty sandálky z croppu, můžu se zeptat, za kolik byly? a jsou fakt kožené?:), já se zatím držela, abych do obchodů moc nechodila, ale asi mě to nemine :D
    Užij si léto a budu se těšit na reporty z výletů :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byly ve slevě na krásných 399, a kožené jsou, jinak bych to nepsala :)
      A moc děkuju! :)

      Vymazat
  7. Barcelonu ti závidím. Byla jsem tam loni v září a hned bych jela znova :) A nejen proto, že tam je Primark :D :D ale i kvůli úžasným trhům na La rambě a i kvůli těm památkám, Sagrada Familia je úžasná, pak také Guellův park stojí za vidění, no a o nádherné pláži ani nemluvím :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, já se tak těším na srpen až zase budu týden na Moravě :) Jinak poslední fotka - TOP, moc ti to sluší u té tyče! :D (v dobrém :))*

    OdpovědětVymazat
  9. Krásne fotky! Nákupy závidím, tiež by som už potrebovala niečo nové do skrine, hold finančne mi to nevyhovuje teraz :D
    Teším sa s tebou z toho výletovania :)

    fairytaletea.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Tvoje články asi nikdy nepřestanu hltat :-)!
    Moc chválím nové sandálky, jsou krásné!!
    A nechápu jak je možné mít v létě točenou jednou za měsíc :D...s tvarohovými nanuky souhlasím, akorát je u mě trochu jiné pořadí- kuba, mrož, když je nouze,ani Míšou nepohrdnu :D

    OdpovědětVymazat
  11. Na ty šortky ze Zary jsem si taky brousila zuby, ale i ve slevě chtěli nekřesťanské peníze :-/ tak jsem si je odklikla na eBayi za 8 dolarů a světe div se, těžko by člověk hledal rozdíl. Asi jsou koneckonců všechny z jedné čínské továrny :-D Mimochodem i ten štítek Zara tam byl, takže ani o ten blažený pocit jsem nepřišla :-D
    A hezké plány na léto :) Já už se za necelé dva týdny budu válet v Itálii, ale tentokrát to pojmu sportovně, tak už se nemůžu dočkat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty slevy v Zaře jsou fakt směšný, no :/
      Jenže na ebay nakupovat "neumím", teda ještě jsem to nikdy nedělala a mám strach z velikostí... Ale tomu, že je to všechno z jedné továrny bych se ani nedivila...

      Vymazat
  12. Úplně jsi na mě přenesla letní náladu (kterou dnes opravdu vůbec nemám, když sedím zavřená v kanceláři na praxi a za oknem poprchává). Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad už brzo bude zase hezčí počasí, ať si ho taky užiješ :)

      Vymazat
  13. Super článek :-)
    Nákupy letních věcí jsou super, ale já už jsem si to raději zakázala - za chvilku se budu stěhovat domů a netuším, jak všechno poberu :-D
    Lednici mám taky moc ráda - byla jsem tam už hodněkrát, naposledy loni o prázdninách :-) Jenom mě překvapilo, že ses tam dostala vlakem - co si pamatuju, tak jsem nemohla nejít žádný vlak, co by tam jel a museli jsme tam z Břeclavi dojet na kole.
    Na prázdniny moc plánů nemám. Mám školu i přes léto, takže moc volna mít nebudu. Ale pojedeme na dva dny do Londýna a potom budeme mít takovou příměstskou "dovolenou" - přijede nám návštěva, tak budeme výletovat po okolí. A v srpnu hurá domů. A než mi začne zase škola, tak chceme ještě zajet do Znojma na vinobraní :-)
    Užívej si prázdniny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Leni :)
      Do Lednice totiž jezdí jen historický vlak, míval i parní lokomotivu, než ji hasiči zakázali :D A tak je možné, že to ani není na jízdních řádech, vím, že jsme s tím měli naposledy taky problém, když jsme tam chtěli jet. I teď jsme museli v Břeclavi ale čekat 2 hodiny, protože ta spojení jsou nic moc......no ale ten sekáč to zachránil :D

      Vymazat
  14. To je úlovků =) já po těch kraťasech ze zary taky toužím, ale můj studentský rozpočet je u bodu mrazu... V Barceloně jsem byla 2 roky zpátky a doporučuji sangrii, ale pozor .... když jsem si objednala skleničku, tak mi přinesli 0,5 l sklenici - ale nestěžovala jsem si ;) krásný je vodní terárium a gaudího park .. a pak jsou tam ty klasické památky. Jinak já bych jela na Moravu hned!! Škoda, že je to přes celou republiku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Půl litru sangrie by mě rozhodně taky neurazilo! :D

      Vymazat
  15. To jsou krásné fotky! :)
    V Barceloně si to užij :), také bych se tam chtěla jednou podívat... jednou :D někdy v neznámé budoucnosti :D
    Se zmrzlinami mi úplně mluvíš z duše! Už mě to prostě neláká tak, jako dřív, ale Míša nikdy neomrzí... Stejně jako ta čokoláda na Magnum. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Luci!
      A jsem ráda, že nejsem jediná nezmrzlinová :D

      Vymazat
  16. No, tak mě se líběj ty kožený boty, ty vypadají fakt skvěle! Léto, letní oblečení a slevy miluju taky, a NY zase letos mile překvapil mě! Barcelonu ti závidím a s dovolenou to mám stejně, na týdenní válení u vody mě ani náhodou neužije :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NY mě taky občas překvapí, vždycky mám za to, že jsou tam jen samý nevkusný a přeplácaný hadry, ale chce to trochu trpělivosti a pak se najdou i krásné kousky :)

      Vymazat
  17. Jé Markétko! Kdy jedeš do Barcelony?:) já tam jedu 13. na dvoutýdenní kurz španělštiny:) taky jsme tak ještě nikdy nebyla, tak se hrozně těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jeee tak to se úplně mineme (nebo potkáme na letišti :D), já tam letím od 1. do 7. srpna :)
      Ale alespoň budu moct u tebe koukat na fotky a těšit se, co mě čeká! :)

      Vymazat
  18. Barcelonu ti můžu závidět :D. Ehm, být chytřejší a nechytnout bacila, už jsem si mohla válet šunky ve Španělsku až do září... :D. A fotky máš krásný, až pojedu na podzim do Brna, to slavné kofi kofi budu muset vyzkoušet. Mě teďka čeká pracovní dovča na horách, pak stáž a co by byl srpen bez fesťáku České hrady! :D:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, a kofi kofi si určitě dej, je to super že mají v nabídce 5 stálých příchutí a ještě každý den jednu novou :)

      Vymazat
  19. Takže za prvé - sakra ty sandýly jsou ukrutně hezký! Od našeho minulého sandálového zhnuseného bloumání jsem stále nenarazila na žádný nositelný, takže závidím poprvé. Výlet do Lednice musel být bezva (i přes ty sekáče - závidím podruhé), ale tu Vídeň - co ti na to říct, prostě za to tě chválit rozhodně nebudu, když si fakt děláte řiť! Aspoň do toho sklípku vás musíme dotáhnout, abyste si zpravili reputaci! :-D A to vše samozřejmě naplánovat na severu, sepsat do puntíkatého sešitu - doufám, že už brzo v něm nadepíšeme "do ďůrky s double blond společníky". A Barcelona bude určitě taky skvělá. Jo a závidím po několikátý, i když se to nemá. Ale těším se, až si o všech těhlech tvých radostech budu číst. Tak! Určitě jsem ti chtěla ještě něco říct, ale jistě ti to brzo nadatluju na fejsbůčku - prostě tohle všechno si potřebovala vědět :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty sandály měli i v lososové, a jsou jen za 399 = další důvod, proč by ses měla okamžitě vydat na jih, ještě dřív než to stihnu já na sever :D
      Za Vídeň se opět omlouvám :(
      A se sklípkem počítám, a lahev s vodou samozřejmě zahodím! :D

      Vymazat
    2. Cropp máme i na severu, takže se tam budu muset vydat, ale ne že bych na jih nechtěla, ale víš jak - já u vás teď vocmrdovala dvakrát za sebou, takže tě tu chci mít brzo nastoupenou :-D

      Vymazat
  20. Taky jsme teď byli v Lednici nádhera tam ;)

    OdpovědětVymazat
  21. v lednici jsem byla, nádherný zámek. Vůbec v létě je hezký objet si pár našich českých hradů a zámků :)

    OdpovědětVymazat
  22. Ty plavky jsou nádherné! Já jsem si včera také koupila nové, ale za tyhle bych je okamžitě vyměnila! <3 O Barceloně toho vím ještě méně než ty, takže ti můžu jen popřát ať si to moc užiješ a poznáš spoustu krásných míst! :)

    OdpovědětVymazat
  23. nákupy hezký, já se zatím slevám vyhýbám, a to pečivo s javorovým sirupem a pekanovými ořechy mám děsně ráda, mňam. a to Somersby vlastně taky...
    co budu dělat o prázdninách pořádně ještě nevím, určitě ho ale budu trávit s kamarádkami :)

    OdpovědětVymazat
  24. WOW, Barcelonu ti zavidim! Taky ji mam na svym "cestovatelskym wishlistu":D a to hned na prvnim miste. Sehnala jsi levne letenky?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase závidím Anglii, podle fotek vypadá, že se máš dobře a hlavně to štěstí na rodinku! :))
      Letenky vyšly na 4000 pro jednoho, zpáteční z Prahy, a to jsou ty nejlevnější, co jsem přes skyscanner.com našla..

      Vymazat
  25. Tvůj článek je plný sluníčka, pohody, ciderů a výletů. V dnešním upršeném počasí mi krásně zpříjemnil den! :) Barcelonu závidím, já jsem nejdál byla v Itálii :D ale třeba jednou... Plavky jsou boží, stejně jako sandálky. Na fotce ti to moc sluší, tento "sport" obdivuju, musí to být náročné. Těším se na tvé reporty z cest :) Krásný den, Ivana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za milý komentář! :)
      Já jsem zase nikdy nebyla v Itálii, ale jednou se tam snad taky podívám :)

      Vymazat
  26. Doporučuji hlavní ulici La Rambla a vyzkoušet postranní uličky, nedržet se jen hlavní ;)

    OdpovědětVymazat
  27. Na Pálavu míříme také!:) Už jsme tam měli být, ale počasí trochu nepřeje. Těším se na to permanentní vínění, které nás tam čeká, avšak abychom to vykompenzovali, jedeme na kolech :D :D
    Na prázdniny jsem se těšila jako na smilování, tak doufám, že se navíc počasí ještě trochu umoudří a bude hezky:)
    Jinak úlovky báječné, hlavně ty sandálky tedy závidím, přesně takové potřebuji! Tedy ne potřebuji, ale chci :D

    OdpovědětVymazat
  28. Jupí jupí.. Tvůj instagram je znovu přístupný, miluju tvoje hashtagy :)) Omlouvám se za trapný komentář, ale bylo mi bez tvého instagramu smutno :( :)) I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je náhodou milý! :)
      musela jsem ho na chvíli zamčít - vyfotila jsem tam ten cheesecake, tak aby ho přítel neviděl :D

      Vymazat
  29. Naprosto souhlasím se zmrzlinou! :D Všichni na mě koukají, jak na mimozemšťana, ale já si na zmrzlinách, nanucích, apod. vůbec neujíždím. Nesnáším, jak to studí, musím zmrzku vždycky nechat trochu povolit, abych jí snědla...jinak mi přijde, že mám v puse jen led a hned polykám a vůbec si to nevychutnám (jako malá jsem si proto zmrzlinu dávala v misce na sluníčko a jedla až když z toho byla kaše :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha taky jsem vždycky čekala, než se mi alespoň trochu rozpustí :DD

      Vymazat
  30. Tvoje fotky sú vždy tak skvelo nafotené :)

    OdpovědětVymazat
  31. Teda ohledně Barcelony...tak zaprvé ti šíleně ukrutně mega moc závidím!!!!!!! Jelikož jsem tam byla loni a nejraději bych se tam odstěhovala! Za druhé ti to moc a moc přeju a doufám, že z ní budeš nadšená stejně jako já :) Mně se nejvíc líbila projížďka katamaránem u konce La Rambly, pak stadion Camp Nou, pak je skvělá noční procházka čtvrtí Gracia, kde to prostě žije :) A krom profláklého parku Güell je nádherný Ciutadella, kde je jezírko s lodičkama kousek je i zoo, ale tam jsem nebyla. Jinak jsou v Barce i dva Primarky, ale ty nic moc, vyplatí se určitě Zara, to mrkni na net a porovnej si španělské ceny a budeš koukat ;) Churros budeš možná hledat pěkně dlouho, na moc místech je totiž nemají :D Tak se na ně neupínej a dej si určitě flan, ten musíš vyzkoušet ;) Kdyby mě ještě něco napadlo, tak napíšu :) Hlavně pak očekávám pořádný report!!! :) Jo a dále...souhlasím, na smoothie si taky pochutnám daleko víc, než na nějaký zmrzlině, mňam, hned by si dala :) a držím palce se cvičením, mimochodem jsi na té fotce mega kočka ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju Klárko!
      Chtěla jsem si znovu prohlédnout tvoje články z Barcelony, ale nikde nic, velká škoda:(
      Moc děkuju za tipy, jen ty churros mě teda zklamaly! :D A Primark máme dokonce blízko hotelu, už jsem to hledala, tak jsem zvědavá, i na tu Zaru....taky už si na to odkládám peníze stranou :D
      A flan jsem neznala, musela jsem si to vygooglit, a vypadá to teda moc lákavě:)
      A moc děkuju!

      Vymazat
  32. V Barcelone som bola na ERASME minulý semester, je to podľa mňa to najlepšie Európske mesto. Má všetko, cez pláží, skvelé jedlo, kultúru, históriu, úžasnu architektúru. Markét ako milovníčka falafelu nesmieš vynechať MAOZ. Je to moje najobľúbenejšie jedlo na svete, keď sa vrátim do Barci budem ho jesť na snidani obed i večeři :D Je to taký mini vegánsky bar v Carrer Ferran. Za 5 EUR dostaneš 4x falafel a neobmedzený zeleninový bar s dresinkami. Odporúčam ich tahini a sušené rajčiny. Možeš si to dať do pita chlebu alebo ako salád, odporúčam salát, ptotože tam pak líp doplňuješ tu zeleninu. Bože, ako to píšem tak ti neskutočne závidím. MAOZ je dokonalosť. Super je tiež WOK Arc d Triumph, v čase obeda tu majú all- you can- eat Sushi za 10E. Je dokonalé, takisto ako ich grilovaná cuketa. Všetko ti pripravia pred Tebou na grile. Keď sme tam chodili, strávili sme tam vždy 2 hodiny a potom nemohli chodiť. Z barov odporúčam bar Chupitos- je to obrovský zážitok, majú tu panáky asi 1000 príchutí ( nepreháňam) za 2E, v uterý za 1E. Odpourúčam panák Marshmallow! Je to uplne originálne jedinečné miesto, nevynechať! :) Z klubov je naj Opium alebo Razzmatazz, ako dievča za dostaneš dnu zdarma :) Na paellu je najlepšia La Fonda :) Ak máš rada skvelé výhľady určite nevynechaj Bunker del Carmel, je to veľmi populárne chill miesto hipsterov, vidíš pred sebou celú Barcelonu s morom, super sa tu díva na západ slnka a popíja. Och až som sa rozcitlivela. Barca je úžasná Markét, uži si to!!!!! Ak by si chcela ďalšie tipy veľmi rada poradím :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee moc děkuju, přesně takové tipy jsem potřebovala, super!:)) (a klidně mě můžeš zahrnout milionem dalších tipů, budu jedině ráda!)

      Už teď se těším na ten falafel, to rozhodně nevynechám!
      A panák marshmallow zní vtipně, to do sebe taky musím hodit:D

      Vymazat
  33. Máš veľmi zaujímavý štýl písania, vtipný, a trefný..:) sledujem tvoj blog dlho, ale väčšinou nekomentujem..:) mám tvoj blog veľmi rada, lebo sa pri čítaní zabavím, niečo nové dozviem, a pečieš parádne veci :) len tak ďalej, btw : úplne si viem predstavit čítať tvoj stĺpok v nejakom magazíne..:) skús také niečo :)

    OdpovědětVymazat
  34. zmrzliny taky moc nemusím...
    moje nejoblíbenější "zmrzlina" je jen rozmixovaný zmražený banán- nic víc :)

    OdpovědětVymazat
  35. Můžu se zeptat kde v Břeclavi je ten nejlepší sekáč? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím že se ta ulice jmenuje Dlouhá, vedle je zverimex U Žofky:D

      Vymazat
  36. Barcelona je krásná moc si ji užijte! Ale žádný tipy bohužel nenesu, byla jsem tam dvakrát a pokaždé jen pár hodin, takže to byly spíš procházky městem a po pláži.

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Markét,

    Jak jsem ti už jednou psala v Barceloně žiju už skoro dva roky. Přijela jsem se poprvé na Erasmus stáž no a naprosto jsem se do tohodle města zamilovala a už jsem tady zůstala :) Ani nevím kde mám začít s radami co bys měla navšítivit, vidět, dělat, jíst, pít.. :D

    Rady předchozí čtenářky rozhodně vyzkoušej, určitě zajdi na Bunker (nachází se na Mount Guinardo, zastávka metra Alfons X) na místo Parcu Guell. Není tam tolik turistů, a hlavně se tam neplatí. V parcu Guell teď nově zavedli poplatek 8euro a když je tam přelidněno, tak tě tam nepustí vůbec. Na Bunker si můžeš vzít nějaký drobný občerstvení a, sednout si a udělat si tam piknik a kochat se výhledem na Barcu aniž by po tobě šlapali další turisti. (Na druhou stranu chápu, že parc Guell je must see, když přijedeš do Barcy, takže je to na tobě). Dále stojí za to si vyjet na Tibidabo, což je hora za Barcelonou na které je výhled na celé město, je tam zábavní park, basilika a také kavárna, kde si sedneš a opět, kocháš se městem s kávou v ruce :) Dostaneš se tam autobusem T2A z plaza Cataluna za 30min.

    Co také nesmíš vynechat je Mont Juic a Magical Fountains. Je to jedno z mých nejoblíbenějších míst v Barceloně, ať s fontánama nebo přes den bez nich. Fontány hrají od čtvrtka do neděle od 19h do 23:30 tušim. Parc Ciutadella také stojí za to vidět, je to spíš takový relax, vezmeš deku, nějakou sváču, pití a plácneš se na trávu, je tam spoustu skupinek lidí, občas hrajou na kytaru a strávíš tam fajn odpoledne jenom tak chilling :)

    Co se týče barů a klubů, chupito bar určo vyzkoušej, jsou tu myslím 3 nebo 4. Dále kluby na pláži jsou fajn, na mě až moc turistické, ale stojí za to vyzkoušet, alespoň jednou. Doporučuju Opium, Shoko nebo Carpe Diem. Do půl 2 ráno máš vstup zdarma pokud řekneš, že jsi zapsaná na Shaz list (mrkni na facebook Shaz list a ono tě to navede). Před jednou hodinou ráno do klubů nechoď, protože budou prázdný, maj to tady trošku posunutý :D Razzmatazz je mega klub, myslím, že snad i největší v Evropě s asi 5 ‚salas‘ a v každém se hraje jiný druh hudby. Na mě je to moc velký, já mám radši ty autentičtější bary a klubíky, ale každý má jiný vkus, tak vyzkoušej :)

    OdpovědětVymazat
  38. Dále pak klasika must see Sagrada Familia a La Rambla. Já Ramblu nemám ráda, protože je to narvané turistama a když vezmu v potaz tvojí (a mojí též) lásku k lidem a davům obecně, tak budeš mít asi trochu nervíky dostat se z jednoho konce na druhý :D Každopádně až tam budeš procházet tak se STOPRO zastav na marketu La Boqueria. Mají tam nepřeberný množství jídla, všechno čerstvé a určitě si vynech jeden den na oběd právě na tenhle market, protože si tam zaručeně nacpeš pupek všemi možnými drobnými ochutnávkami :)

    Čtvrť Gotico a El Born jsou další místa, který musíš navštívit. Jsou to nejstarší části Barcelony, se spoustou malých uliček. V Goticu se nachází nádherná katedrála a na tom samém náměstí zajdi do restaurace Bilbao-Berria, kde vyzkoušíš typické pinchos. V El Born jsou skvělé restaurace a spoustu malých kavárniček. Tady bych doporučila místo, kde dělají nejlepší kafčo v Barceloně- Café El Magnífico a dále místo kde mají nejlepší croissanty v Barceloně což je Hofmann Pastisseria. Takže jedno dopoledne si sem zajeď, kup voňavou kávičku v Magnificu, pak zajdi koupit křupavý Croissant do Hofmanna a dřepni si před Basilicu Santa Maria del Mar a užívej si tenhle autentický barcelonský zážitek :). (celkově barcelonské pekárny jsou zlo, jdou na každém rohu a vůně těch všech dobrot se line na metry) Pokud máš ráda koblížky tak doporučuju Boldú pekárny a taky by sis měla jít dát jednou brunch do jedněch z Cup&Cake kaváren ve čtvrti Eixample.

    Čtvrť Gracia jak už bylo zmíněno rozhodně stojí za to si projít. Tady to žije, je tu ubytovaných spoustu erasmáků, takže potkáš hodně mladých lidí. Nejrušnějším místem je Plaza del Sol, kde lidé posedávají na teráskách, po zemi a všude možně, pijí, klábosí a užívají ten jižanský život. Je to také spoustu restaurací, kde najdeš kvalitní jídlo a samozřejmě bárečků.

    Na co by sis měla dávat pozor jsou zloději. Jsou všude, hlavně kapsáři, takže měj oči na stopkách.

    Jsem si jistá, že jsem na spoustu věcí zapomněla, takže když mě ještě něco napadne, dám vědět. Kdybys měla jakýkoliv dotaz, můj email máš. Je velká škoda, že tu budeš na začátku srpna, protože to zrovna budu na dovolené v USA, ale věřím, že si to tady zamiluješ a že to nebude tvoje poslední cesta do Barcelony. A až dorazíš příště, tak na to kafčo rozhodně zajdeme! :) Doufám, že si to tu užiješ a budu se těšit na fotky!

    Přeju hezké léto!
    Pa Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aby to nevypadalo, že na tak dlouhej komentář ani nereaguju.......s Lenkou jsem si psala maily a tady je to i pro ostatní jako inspirace :))

      Vymazat
  39. V Lednici je krásně! :) Minulý rok jsem tam byla s rodinkou. Nejdříve jsme si to tam pěkně prošli a potom ještě projeli na kolech. Nejlepší celodenní výlet. Užívej léta! :)

    OdpovědětVymazat
  40. super článek, s přítelem jedeme do Barcelony začátkem září, takže pokud pojedeš dřív, určitě dej na blog nějaký tipy, kam se podívat :)
    kocicandy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  41. No jé, užij si to tam:D A taky se mi při slově Barcelona vybaví Vicky a Cristina. To mě trošku děsí. Ale hned bych jela!

    OdpovědětVymazat
  42. Markét mě se moc líbí ty brýle, odkud jsou? :) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem je minulý týden v Tally Weijl, ve slevě za 120:)

      Vymazat
  43. Máš veľmi pekný blog.Držím palce v blogovaní....Budem rada, keby si si pozrela môj blog...Ďakujem...♥

    http://petushbeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  44. Ahoj Market, Barcelona je moje srdcové město (moje Erasmus destinace :)).
    Je tam pořád co dělat, co objevovat. Je tam nejlepší jídlo a hrozně přátelské prostředí. Hodně bych se opakovala, protože pár komentářů nademnou ti doporučují super místa. Já ti můžu nabídnout průvodcovské "služby" live, protože to vypadá, že zrovna v tom termínu tam budu taky.../popřípadě nabízím rady - nám to trvalo minimálně měsíc to tam pochopit :D/
    Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      za další tipy (i když od Lenky jich mám hezkou řadu:) bych byla moc moc vděčná! :)

      Vymazat