sobota 26. května 2012

Celozrnná žampionová pizza

Na kynuté těsto budete potřebovat : ( na 1 pizzu - pro dva lidi, nebo jednoho velkého jedlíka :D)
70g celozrnné mouky
70g hladké mouky
lžíce oliv. oleje
špetka cukru a soli
100ml vlažné vody
kvasnice - třetina balíčku
Z kvasnic, vody, cukru a lžíce mouky uděláte kvásek, a potom ho přidáte k moukám a oleji, vypracujete těsto a necháte kynout asi hodinu na teplém místě.
A ingredience na "náplň" : 
rajčatový protlak
4 nastrouhané žampiony
nakrájené plátky šunky
strouhaný sýr
čerstvé bylinky nebo koření
Potom už jen vyválíte těsto, potřete protlakem a přidáte všechny suroviny. Peče se 20-30 minut.

21 komentářů:

  1. Wow, tohle vypadá dobře :) http://sunnyym.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vypadá úplně absolutně chutně :) strašně si mě nalákala. Akorát nemám kvasnice, takže až někdo pojede nakoupit tak ho zaúkoluji :) a nemam kulatou formu, takže to bude hranatá pizza :D ale určitě vyzkouším! Ňam!

    OdpovědětVymazat
  3. Vynechat hříbečky a dala bych si taky. :-D
    Ale ne, vypadá fakt skvěle! Já pizzu miluju! Nejlépe s hromadou sýra... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ta vypadá skvěle, hned bych si jí dala.. :) jinak já dělám pizzu z ovesných vloček a je taky moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat
  5. mňááám .. hned bych se do ní pustila, jen jsem momentálně v UK a tady jsem v obchodě kvasnice ještě neviděla .. tak nevím, jestli to má cenu vůbec zkoušet bez kvasnic :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. viděla jsem někde i recept na těsto, které nebylo kynuté...bohužel si nevzpomenu, kde to bylo:(

      Vymazat
  6. Pane jo!
    Geniální a docela jednoduché, tak to určitě zkusím :)
    A těsto je měkké nebo takové to hodně křupavé? :D Já miluji oboje, takže mi to nějak nevadí .. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna včera jsme se o ní bavili ! :D Jdu do ní, ale nejspíš až o prázdninách, až bude víc času .. a já.. já si chtěla dát skoro po roku pizzu (jako odměnu)! :D a můžu i zdravěji, juhuuu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Mňam :) Já nevím proč, ale mám nějakou averzi k těm celozrným moukám, nikdy jsem je ani neocchutnala, ale mám z ní nějakou obavu - budu muset být statečná a překonat to :D

    OdpovědětVymazat
  9. nejlepší pizzu dělá můj přítel! fakt the best! nejraději mám pizzu ve stylu capriciosa, tudíž sýr, šunka, žampiony. víc nepotřebuju :) mám raději křupavé těsto, než to měkké, takže aby bylo křupavé, vím, že tam dává místo normální vody bublinkovou.
    jinak nakynuté těsto nechává v lednici odležet několik hodin, určitě klidně i deset, nebo celý den, nejsem si jistá. tím pak je těsto lepší.

    a k čokoládě u mě v článku - ty si jí můžeš dopřávat kolik chceš, se svou postavou. ale když někdo vypadá jako já a snaží se ten tuk dát pryč, pak si ani ten čtvereček dva denně dovolit nemůže :) takže v červnu jsem prostě definitivně bez čokolády.

    OdpovědětVymazat
  10. já vím, já vím. ale chci to jen zkusit, prostě hecnout se a ten měsíc to vydržet. vážně mě to pak mrzí, když cvičím a pak si dám čokoládu. já nejsem zvylá cvičit, jsem strašná lemra, takže 3x týdně se k tomu dostat je pro mě opravdu úspěch. a dneska si zacvičím už počtvrté v týdnu! a chci to časem zvýšit na každodenní cvičení. ať už třeba by šlo v některých dnech třeba jen o tanec a posilko nějaké určité partie těla, anebo půlhodinka na rotopedu ... ale jinak Jill, to je jasné :) přijde mi, že když cvičím s ní, má to doopravdy větší efekt než cokoliv jiného co jsem dříve cvičila.

    OdpovědětVymazat
  11. Sum 41 jsem poslouchala za svých mladých let :D jsou super, miluju tuhle tu hudbu pořád, ale už ji neposlouchám. možná je to škoda ..
    a vůbec, existuje ta skupina ještě? nahrávají nová alba, a tak ... ?

    OdpovědětVymazat
  12. mňááám :) dala bych si, ale poslední dobou mám nejvíc chuť na brokolici a špenát, takže bych si dala pizzu klidně s něčím takovým :) jen najít recept :D

    OdpovědětVymazat
  13. Můůůžu vědět výživové hodnoty ? :) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  14. wooow, to si musím brzo udělat!! To s tím tichem u kynutí těsta mě pobavilo :D :D

    OdpovědětVymazat
  15. Teď jsem ji snědla :). Byla výborná, akorát jsem místo vody dala necelou decku mléka a nedala jsem tam vajíčko. Hodně křupavá, těsto mi sice nevykynulo ,nevydržela jsem čekat hodinu:D, takže jsem to nechala kynout jen půl :D. Ale celkově těsto mi připomínalo chuťově knackebrot :). Na povrch jsem dala oregano,šunku,nastrouhaný sýr, trošku kečupu :). Mňam, jedli ji všichni :).PIZZU BYCH DOPORUČOVALA!

    OdpovědětVymazat
  16. Tak pizzu jsem zkoušela, bohužel mi těsto dost ztvrdlo a celý jsem to měla takový suchý i ta šunka a protlak atd. se mi vysušil a to jsem to pekla normálně na 180 stupňů, tak nevim jestli jsem udělala někde já chybu nebo tak to těsto bylo myšlený že to bude tvrdší, škoda :( ale když je nouze nejvyšší... :D

    OdpovědětVymazat
  17. Vidíš to, já pizzu ráda fakt nemám. Za celý svůj život jsem nesnědla víc jak 3 trojúhelníčky. Nechápu, co na tom kdo vidí, chutná to všechno stejně (tzn. nechutná). A taky nejím těstoviny. Klasické jakékoliv (je mi po nich víc špatně něž po knedlících). Teď jsem tedy objevila, že celozrnné můžu (ptž to stejně nechutná jako těstoviny), tak jím ty. Prostě hejtuju celou italskou kuchyni (až na rissoto) a je mi fajn. :-D

    OdpovědětVymazat