čtvrtek 9. května 2013

Střípky z kuchyně

Krásný den!
Před chvíli jsem zase byla na hodině TRX, dneska to byla taková soukromá lekce, byla jsem tam jen já a ještě jedna slečna :D Asi jsou všichni lenoši líní a nikomu se dneska nechtělo :D(ehm to říká ta pravá, královna lenochů :D) A předtím jsem byla od rána ve školní knihovně, učí se mi tam mnohem lépe než doma, nic mě tam nerozptyluje....a ten nejhlavnější důvod - je tam uklizeno, protože v bordelu se špatně soustředí. (a ne, nebudu si kvůli tomu uklízet pokoj:D). 
Dnešní článek bude zase takový souhrn fotek žrádla, co jsem s panem Nikonem za poslední dobu sesbírala, takže něco pro ty, co radši koukají na fotky, než čtou nějaké bláboly dlouhé články.
Začneme dnešní, dost tradiční snídaní. Pamatujete si, jak jsem nedávno psala v porovnávání burákových másel o tom, že to máslo PEO´s z Kauflandu za 30kč není tak dobré, abych na něj útočila lžičkou, ale hodí se jen na opečený toust s banánem? Tak to beru zpět, s dnešní snídaní padlo za vlast, a velkou zásluhu v tom mělo i lžičkování :D Není sice tak dobré jako ta ostatní....ale pořád je to máslíčko! :D (B* se mnou souhlasí:D)
Moje oblíbená svačinka - rozmixované jahody s bílým jogurtem a banánem, a k tomu para nebo jiné oříšky (pokud je zrovna doma mám, to se nestává moc často, protože je vždycky sním rychlostí blesku:D).
Jak už jsem psala, ovoce až na výjímky (banány, jablka, ananas a meloun) už od malička vůbec nejím a nemám to ráda, ale když je to rozmixované s jogurtem, tak bych toho snědla kila! :D
A další výborná snídaně - pan Bochánek a slečna Sklenička, přesněji řečeno koktejl z jogurtu, půlky banánu a jahod. (a přiznávám se, mám to ráda i kvůli barvě)
A další snídaně, napsala bych že je to moje nejoblíbenější jídlo dne, ale to bych byla trapná, když to opakuju pořád dokola. Nečekaně zase tousty s máslíčkem a kousek pudingového koláče z křehkého těsta, co pekla sestra. (ode mě by nevypadal tak hezky:D)
A jedna fotogenická večeře - knackerbroty Cornies, domácí Lučina, šunka, sýr a na jednom je i zeleninová pomazánka -rajčata a bazalka.
A opět můj oblíbený salát, co si často dávám k večeři. Možná až moc často, protože když si něco oblíbím, jím to pořád dokola než přijde nový oblíbenec. Ještě že jsem objevila cuketovou polívku, jinak bych dneska  měla zase tenhle salát! :D (okurka, kukuřice, bílý jogurt, uzený tvaroh z Lidlu)
A po delší době jsem zase upekla cuketovou buchtu :)
A wafle k snídani taky neurazí - samozřejmě jsem neměla jen dvě (Otesánek!), jen jedna chudinka byla ještě zavřená ve waflovači :D (z celozrnné mouky, mléka a 1 vejce, na nich bílý jogurt, banán a datlový sirup).
A dole je krabičkový oběd na "pracovní den" - celozrnný kuskus, kukuřice, uzený Šmakoun.
Taaaak a teď přichází nová rubrika, NEZDRAVÉ OKÉNKO! (takže čtenářky hubnoucí do plavek článek radši zavřou hned :D)
Nemůže to tady být jen samej kuskus, vločky, cuketa a banány, žejo.
A jako první kandidát je to tohle ochucené pivo s příchutí koktejlu (zní to dost divně, ale nevím jak to popsat:D).Letošní jaro se objevilo různých ochucených piv více jak hub po dešti, už loni jich bylo dost, a teď už má svoji ochucenou verzi snad každý pivovar....ale nestěžuju si, klasické pivo mi nechutná, ale tady ta babská pitíčka si občas ráda dám. (a už se úplně vidím na nějaké letní grilovačce!). Nejradši mám hruškový Cider Sommersby, tím bych se dokázala upít k smrti :D A taky jsem hodně frisková, ale nějakým tím radlerem taky nepohrdnu. 
Na fotce je ale příchuť High society, která mi vůbec nechutná (jak logické, cpát sem fotku!)....ale tu, která mi chutná - piňa coladu, jsem nestihla vyfotit, nějak záhadně a rychle zmizela :D Je to sladké, ale má to takový ten pivní ocas, bez toho bych se tam i obešla, ale jak něco chutná jako piňa colada, tak je to moje:D Ale jako pitíčko třeba na posezení s kamarádkou je to fajn, má to 4% alkoholu, a stojí kolem 17-20 korun :)
A tihle fešáci jsou vdolečky od maminky, které mám ráda už od dětství. Hezky poctivé, smažené, žádná dietka....ale odolat se jim nedá! :)
A jako poslední do nezdravého okénka přišly tyhle zeleninové chipsy :D (zrovna včera mi je jedna čtenářka doporučovala, a zrovna včera jsme je i náhodou měli doma :D) Jsou sice zeleninové, ale nenechte se zmýlit, není to o nic zdravější než klasické chipsy, je to prostě smažená řepa a celer. Ale dobré to je, a jak! :) Něco podobného jsem dneska viděla i ve zdravé výživě, kde se jmenují Řepky a Celerky (:D), ale myslím že je to úplně to samé, taky smažená zelenina. Na každodenní pojídání večer u televize to není, ale jednou za čas, proč ne....(sakra, málem jsem se zase zmínila o vínku:D)
Tak a to je pro dnešek všechno, mějte se krásně!

41 komentářů:

  1. soukromé lekce se mi občas povedou na józe :D lenoši leniví! a v knihovně jsi musela vypadat velechytře:P
    na to burákové máslo mám zálusk :) ale holky právě psaly, že je nic moc :D tak nevím! a koláč vypadá suprově :) hmm, to ostatně všechno! :) a díkybohu, že jsem si ty chipsy nekoupila teda:D
    měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten růžovoučký koktejl je úžasný, a to růžovou barvu moc nemusím. :D Ale to složení je bombastické. :))
    S opečeným toastem jsi mi připomněla, že bych měla teď, v tom teplém počasí, odložit horké kaše, a vyzkoušet také jiné snídaně. :D
    Jinak, nechtěla bys přispět receptem na ten sestřin pudinkový koláč? Vypadá skvěle. :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď není doma, ale až o víkendu přijede, tak ji poprosím (=donutím:D). Ale myslím že je to jednoduché, jen křehké těsto, puding a tvaroh:)

      Vymazat
  3. všechno to vypadá tak lákavě, dala bych si něco sladkého! :)
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
  4. Takových krásných jídel! A Tvá sestra je učiněný mág! ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. mňam :) ty koktejl vypadaj úžasně, asi je zařadim ke snídani :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi pilná včelička, to se mi líbí! :) a jíš si krásně, tvoje fotky se mi strašně líbí. Jakej profík fotoaparát tyhle mňamky fotí? Taky bych chtěla nějakej lepší foťák...ten můj fotí nefotí a věčně je špinavej od toho, co právě tvořím v kuchyni. No :D

    Bochánek vypadá roztomile :D a ten koláč, panejo je přesný jako když střihne. Jak se to jen sakra dělá? :D Kolik je vůbec tvojí ségře? Cvičíte spolu tak jako já s tou mojí? :D (ehm, ale kouč a tahoun jsem já, jo! :D).

    A Řepky a Celerky jsem taky zrovna viděla ve zdravé výživě...zrovna si je asi po 20 pytlíčkám nesla taková "trošku" silnější paní k pokladně. Asi se rozhodla, že bude mlsat o trochu lépe :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Je to zrcadlovka Nikon D3000, ale taky je věčně chudák špinavej :D
      Ale koláč jsem tak elegantně ukrojila já haha! :D
      Ségra je o dva roky mladší, je jí 19...ale necvičíme spolu, jen to ne! :D

      Vymazat
  7. No proste MNAM!! Co k tomu mam jako rict vic :D uplne parada, snedla jsem to vsechno ocima!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak nad vdolkama jsem musela utřít slinu! Zrovna jsem měla zdravou večeři a ty takhle! :D Tyhle články bych měla číst po ránu :D ptz teď mám hrozné chutě :(:D

    OdpovědětVymazat
  9. mňam, mňam, mňam, ty vdolečky bych si dala!

    OdpovědětVymazat
  10. Takove clanky miluju. Mas tu spoustu krasnych fotek. Ten kolac vypada fakt skvele. Ale ja bych u toho mini kousku asi nezustala.

    Ten jahodovo-bananovy koktejl vypada dobre. Pridavas tam mleko nebo vodu? Nebo jen staci bily jogurt?
    Na ten bochanek mam hroznou chut! Nejspis pujdu pect!

    OdpovědětVymazat
  11. tyyjo, to je žrádel!
    no já vím moc dobře! :D Ale POZOR, dneska jsem neměla ani lžičku! To je snad poprvé od.. já ti ani nevím :D
    Ten koláč vypadá báječně, to je ten se stejnou recepturou jak jsem publikovala? :)
    S večeří ti naprosto rozumím, já když si něco oblíbím (třeba syrovátkový sýr z LIDLU, bratr uzeného tvarohu) tak to musím jíst furt (minulý týden jsem to měla 5x k večeři a 4x k obědu :D) a ještě do rohlíků na svačiny! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď taky nebudu mít ani lžičku, stalo se něco, co už dlouho ne....nemám doma ani jedno máslíčko aaaaaaa! :D
      Nene tenhle je normálně z domácího těsta, ale náplň je stejná :)

      Vymazat
    2. nene!!! :D jak se to mohlo stát!! :D
      tak to jo, každopádně máš šikovnou sestřičku :)

      Vymazat
  12. To pivíčko mám také doma, ale ještě jsem ho nestihla ochutnat.. :-) Jinak jako vždycky jsem dostala na všechno chut:-D

    OdpovědětVymazat
  13. ty wafle vypadají skvěle! musím si taky konečně pořídit waflovač:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty vdolečky tvojí mamky vypadají úžasně! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ach jo, tady u nás to TRX furt není a mě to tak láká! A jinak snídám naprosto stejně. Po ranním běhu pro mě neexistuje nic lepšího než opečený toust s arašídovým máslíčkem (nově domácím) a banánem! Nejlepší :))

    OdpovědětVymazat
  16. Ach to burákové máslo :D Já se držím už druhým týdnem a to jsem byla taky schopna sníst půlku sklenice na posezení, ale zato teď ulítávám na karobeně ;)
    A prosím tě, kde jsi sehnala uzenýho šmakouna??

    OdpovědětVymazat
  17. všechny fotky vypadají krásně - nejvíc mě zaujali ty vafle a ten krásnej jahůdkovej hrníček. :) :)

    OdpovědětVymazat
  18. Sladké snídaně jsou nejlepší, mám to stejně. Koláč od sestry vypadá skvěle a ten jahodový hrníček bych chtěla vážně moc :)
    Malamacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Nojo, zase fotky jídla, to všichni milujeme..:D Dobroty:)

    OdpovědětVymazat
  20. Teda ten pudinkový koláč vypadá krásně, nemáš někde recept? :) A ty zeleninové chipsy zbožňuju a vždycky přesvědčuju své svědomí, že je to neškodné a přece zdravé, když je zobu :D

    OdpovědětVymazat
  21. Všechno jídlo jako vždy vypadá skvěle! Jinak po všech tvých článcích jsem byla hrozně nahlodaná zkusit burákové máslo, ale pořád jsem si nebyla schopná vybrat... bylo to vyřešeno za mne :-D... kamarádka mi z holandska jedno přivezla, tak už čekám než se dostane ke mne a konečně zjistím jak na tom jsem :-D... jinak ochucená pivka moc nemusím, to už raději víno nebo "klasické" pivo :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Musím říct, že mě víc lákají to zdravé, než nezdravé :D mám hroznou chuť na ty wafle, škoda, že nemám waflovač, to už bych neměla kam dát :D krása :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak jsem si to pěkně všechno zkoukla a dostala hlad. Utíkám na oběd :D

    OdpovědětVymazat
  24. ty vafle jsou nejlepší :-) ale všechny fotky jsou krásné :-)

    OdpovědětVymazat
  25. Jééé nebyl receptík na pudingová koláč? :) Žádný pořádný jsem ještě nechutnala :/
    Jinak já se už konečně chystám na domácí burákové máslo! Vidím ho všude, jen né na mém talíři :D :) Jinak ráda se inspiruji :)

    OdpovědětVymazat
  26. No pěkné mňamky si dopřáváš! Třeba ten koláč, co pekla tvá sestra, bych si taky hned dala. Mňam :D Už ať je alespoň červen, teď nemám na nic čas, ale pak si asi taky začnu častěji péct :)

    OdpovědětVymazat
  27. Hmmm :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  28. vidím, že jseš na arašídovém másle stejně závislá jako já :D jedla bych ho pořád!

    OdpovědětVymazat
  29. Všechno vypadá krásně a ten sestry koláč:OO Rozesmál mě Pan Bochánek :D
    U nás PB nevydrží, ať je lepší nebo horší :D prostě jak na mě taťka často reaguje - dobré prase všechno spase :'D
    Každopádně si píšu do diáře - Nenavštěvovat tvůj blog před spaním. Dostávám z toho totiž hlad :D

    OdpovědětVymazat
  30. Jídlo vypadá fakt výborně, zvlášť ty vafle! Mňam!

    OdpovědětVymazat
  31. Jé, kéž by jsme měli zase domácí jahůdky už!!! Loni se nějak nezadařilo a měli jsme asi 5 jahod ze všech záhonů :D Ty kupované...to není ono, jako u všeho platí, domácí je domácí - a nejlepší! Ale úplně jsi mi tím teď rozproudila chuťově buňky!:)

    OdpovědětVymazat
  32. Už konečně musím vyzkoušet to burákové máslo! :D :D Všichni si ho tak pochvalují, tak zkusím udělat to domácí :)

    OdpovědětVymazat
  33. Já chci tvůj salátek!
    A můžu se zeptat z čeho jsou ty vdolečky? Z brambor nebo z čeho ? :)

    OdpovědětVymazat
  34. Moc se mi libi koktejl, taky ho mam rada {i kvuli barve:D]
    vsechno vypada skvele, mas to krasne nafocene:]
    A ty tretter's chips me vubec nelakaji, pred casem jsem si koupila ve zdrave vyzive pecene rajcatove "chipsy", kde se nepridava vubec nic, myslela jsem ze to nebude nic moc, ale byly fakt strasne dobre, akorat je od te doby nemeli:D Ted maji akorat z jablek s jahodovou prichuti :D

    OdpovědětVymazat
  35. krásný jídlo a ty cornies jsou výbirný!

    OdpovědětVymazat
  36. Zeleninové chipsy se chystám ochutnat už poměrně dlouho, ale nikdy se neodhodlám. Když už si je chci koupit, šáhnu po slaninovejch. Kalorické to je stejně tak co :D . Ale určitě ochutnám, a fotky jsou krásné. Hned bych si něco dala. Vafle miluju a nejen ke snídani.

    OdpovědětVymazat