středa 11. dubna 2012

Mrkvový koláč

Budete potřebovat :
80-100g cukru
300g celozrnné pšeničné mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
lžička skořice
špetka muškátového oříšku
60 ml oleje
3 vejce
lžička nastrouhané citronové kůry
600g nastrouhané mrkve
máslo na vymazání plechu
Na polevu :
Vaničku tvarohu a 2 kostky žervé, plus trochu cukru a skořice navrch
Všechny suroviny na těsto smíchejte a dejte do vymazané formy péct přibližně na 40 minut, 200 stupňů. A po vychladnutí dejte navrch krém z tvarohu.


32 komentářů:

  1. Vypadá luxusně, ten musím vyzkoušet! Ačkoliv mám Albert magazín doma, asi jsem ho nějak přehlédla. Nebo u tebe vypadá lépe :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mnam, ten zkusim hned zejtra:)

    OdpovědětVymazat
  3. myslím, že už jsem ho taky jednou dělala, akorát jsem tam měla lučinu místo pomazánkového másla :)

    OdpovědětVymazat
  4. mrkvový koláč mám taky hrozně ráda, ale neumím ho dělat :/
    Takové má být každé jídlo :-) jen na sníndni mají být kvalitnější sacharidy. ale mně to nedá :D pečivo mi moc nejde ... já raději ty křehké plátky, přemýšlím o ovesné kaši... nějak se mi do toho nechce:D

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím proč, ale nějak se do zkoušení zeleninových dezertů nehrnu :D Neumím si představit tu chuť a bojím se toho :D
    Ten pocit, kdy mě všechno bolí, nemůžu pomalu dýchat, leje ze mě pot a opravdu se musím přemáhat udělat ještě jeden klik, miluju!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ha, ten malý kousek jen náhodou dost fotogenický :d dala bych si! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý recept, někdy vyzkouším. (:

    OdpovědětVymazat
  8. ten jsem chtěla dneska zrovna zkoušet :D ale neměla jsem mrkev... :D vypadá moc hezky :)
    ty od dobré vlákniny si taky kupuju :) teda když na ně někde narazím :P

    OdpovědětVymazat
  9. To u nás by mrkvový koláč neprošel :-D takový cheesecake, ten je naopak nutný.

    OdpovědětVymazat
  10. mnam,vypadá moc lahodně! :)


    PS: Zvu tě na svou giveway o parfémy k filmu Sex in the City :)
    http://xoxoveronika.blogspot.com/2012/04/giveaway-sex-in-city.html

    OdpovědětVymazat
  11. tak tento koláč vypadá luxusně, někdy ho určitě vyzkouším. Akorát mě teda zaráží tak dlouhé pečení, opravdu hodinu a 40 minut?

    OdpovědětVymazat
  12. nemáš zač :-) já jsem taky měla onehdá v receptu překlep, místo gramů, jsem tam měla kilogramů :-)) takže 250 kg toho a toho, takže docela vtipné a taky jsem to tak opisovala i s překlepem :-)
    ale já zase nejsem tak zkušená na pečení, takže jsem se radši zeptala :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Taky vypadá parádně ;) já zatím zkoušela jen ten co mám na blogu a ještě ten z drobečků (ten byl výborný!) :) taky většinou dávám nahoru tvaroh a když není tak pomazánkové máslo (na tom je mamka závislá, nesnídá nic jiného než pomazánkové máslo nebo lučinu :D), toho máme v lednici skoro vždycky dostatek :) Tenhle ale taky někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak dnes jsem upekla a podle tvého obrázku ho mám více nadýchaný (vzdušný).Nevím, čím to je :-D každopádně zůstal fajně mokrý (nesnáším suché buchty) a tu vrchní poolevu příště vynechám.Ta mi tam nějak nehraje.Sto lidí sto chutí. Každopádně velké díky! :-) až dojde, upeču další!!

    OdpovědětVymazat
  15. Mám asi hloupý dotaz, ale peče se to i s polevou anebo ta se dává až potom? Děkuju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. až potom, ta poleva se nepeče, jen dá do ledničky :))

      Vymazat
    2. děkuji:)) a poslední hloupý dotaz, můžu tam dát olivový olej nebo jaký dáváš ty? :)

      Vymazat
    3. olivový bych to buchet nedávala :) Dávám obyčejný, slunečnicový :)

      Vymazat
  16. Už dlouho jsem hledala nějáký dobrý recept na mrkvový koláč a přitom jsem ho měla přímo před nosem :D (tvuj blok jsem objevila nedavno ale hned jsem se stala pravidelným čtenářem :))
    Upekla jsem ho na oslavu konce zkouškovýho a úspěch měl obrovskej i u těch kteří na zdravější verze jídel moc nejsou :)

    OdpovědětVymazat
  17. vypadá dobře:)) a můžu dát špaldovou mouku?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, jde tam dát jakákoliv kromě žitné, ta je až moc výrazná a spíš na chléb :))

      Vymazat
  18. Ahoj, chtěla bych ho dneska zkusit, jen moc nevím jak posupovat. :D Všechno smíchat nebo jak ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, žádná věda v tom není :))

      Vymazat
    2. Takže věci an těsto dohromady a na krém taky spolu, pak do lednice a nakoenc po upečení potřít ? :) A ještě prosím - když nemám žeré, mohu místo toho dát nějaké pomazánkové máslo nebo co jiného ? A jaké množství ? Děkuji. ;)

      Vymazat
  19. Vďaka za tip, koláč sa na prvý krát podaril a bol úžasny :)

    OdpovědětVymazat
  20. Jednou jsme doma dělali podobný a byl moc dobrý. V rámci odlehčení jsem zkusila ten tvůj a můžu říct, že rozdíl je minimální (co se týká chuti) :-) Akorát jsem teda přidala směs semínek a rozinky a místo citronu použila pomeranč a šťávou z něj jsem utopila rozinky :D Vynikající!! E.

    OdpovědětVymazat
  21. Povedl se mi a je parádní! Je to lehký! :-) Těším se ráno na ochutnávku ♥

    OdpovědětVymazat
  22. Právě dopečený, ochutnaný a - excelentní! dík, Markét, doma se všichni těšíme na snídani, jestli teda od teď něco ještě zbude :)

    OdpovědětVymazat
  23. díky za super recept! dělala jsem ho bez vajec a z pohankové bezlepkové mouky kvůli špatné snášenlivosti některých potravin, a vynechala jsem polevu, a i tak byl výbornej:))

    OdpovědětVymazat
  24. Tento mrkvový koláč se mi líbil už jako recept. V jiných receptech bylo na můj vkus příliš mnoho tuku a ještě navíc dodaný kokos, ořechy a rozinky, a to v docela velkých objemech. Naopak mrkve tam bylo minimálně o polovinu méně, než zde. Tedy jsem se rozhodla tento recept vyzkoušet.
    Všem velmi doporučuji - jednoduchá příprava, vynikající výsledek a chuťově výtečný.
    Podobný koláč dělám s jablíčky, místo 600g mrkve nastrouhám 600g jablíček. Lze ještě pro změnu přidat 1PL holandského kakaa.
    Markétko, děkuji za recept. :-)

    OdpovědětVymazat